Yields:
8 Servings
Difficulty: Medium
Prep Time: 30 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
50 Mins
Aceasta prajitura alb-negru a fost inspirata de o reteta a lui James Martin. Pentru ca imi ramasesera niste galbenusuri nefolosite, dupa ce din albusuri am facut bezele, m-am gandit sa le valorific. Zis si facut. Asadar am “realizat” cativa biscuiti cu cacao, pe care i-am combinat cu frisca aromata cu cafea si a iesit ceva grozav de bun, dar numai dupa vreo 12 ore de asteptare, ca sa se inmoaie biscuitii.
Pentru biscuiti, frecam untul moale cu sarea si zaharul, cu mixerul electric la viteza medie, cam 4-5 minute, pana devine spumos. Apoi adaugam cele 6 galbenusuri, mixam ca sa se omogenizeze.
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate, adica faina, amidonul si cele 2 linguri de cacao. Adaugam apoi acest amestec peste untul cu galbenus, in doua transe, amestecam scurt, cat sa se incorporeze. Invelim aluatul in folie alimentara si ii dam o forma cilindrica, cu un diametru cam de 5 cm, astfel incat sa ne fie usor sa taiem biscuitii la aceeasi dimensiune. Dam aluatul la frigider pentru 2 ore, ca sa se intareasca si sa-l putem taia frumos.
Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Punem o hartie de copt in tava de la aragaz.
Scoatem ruloul de aluat de la frigider. Scoatem folia si il taiem rondele, cu o grosime de 7-8 mm.
Asezam rondelele in tava si le coacem 10-12 minute, nu mai mult, ca sa nu se usuce. Din aceasta cantitate ies doua tavi de biscuiti.
Lasam biscuitii sa se raceasca, iar intre timp batem frisca, impreuna cu zaharul pudra, cu mixerul la viteza medie, pana se intareste. Atentie insa, sa nu exageram cu batutul, ca sa nu obtinem unt! La final adaugam si ness-ul dizolvat si amestecam.
Asezam pe un platou un strat de biscuiti, punem frisca peste ei si tot asa, pana terminam biscuitii. Ultimul strat trebuie sa fie de frisca.
Lasam la frigider minim 12 ore, ca sa se inmoaie biscuitii si sa se poata taia.