POGACE CU BACON

1006 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr

Pogace înseamnă un fel de pâine sau chifle, fiind mai cunoscute în Ardeal. Asta pentru că ele sunt foarte populare în Ungaria.  Ca de altfel și în toată zona Balcanilor. Sunt pufoase, aromate și pot constitui o masă în sine. Se potrivesc foarte bine la mâncăruri cu sos.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Cernem făina într-un bol mare, împreună cu praful de copt, apoi o amestecăm cu drojdia uscată și chimion, măcinat sau semințe, cum preferați. Tot acum se adaugă și parmezanul, dacă folosiți. Lăsăm amestecul 10-15 minute deoparte, timp în care prăjim baconul într-o tigaie, până se rumenește. Îl scoatem și îl lăsăm pe șervețele de hârtie 2-3 minute, apoi îl tăiem bucățele. Dacă aveți bacon cubulețe ați scăpat de pasul acesta :).
  • În alt bol amestecăm untul topit cald cu smântâna, apoi cu cele două ouă. Punem și sarea. Batem puțin amestecul cu o furculiță, ca să se omogenizeze cât de cât. Turnăm amestecul lichid peste făină și frământăm până obținem un aluat suplu, care nu se mai lipește de mână. Adică în jur de 5-6 minute.
  • Adăugăm bucățelele de bacon și mai frământăm încă 1-2 minute, ca să distribuim cât mai bine baconul în aluat. Lăsăm aluatul la crescut, acoperit bine cu o folie de plastic, ca să nu intre curenți de aer. După o oră, o oră și jumătate, aluatul nostru va fi dublat în volum, pufos și frumos.
  • Răsturnăm aluatul pe masa de lucru. Putem presăra puțină făină, dacă ni se pare că se lipește. Împărțim aluatul în opt bucăți egale și modelăm bile,
  • le așezăm în tava de la aragaz, pe hârtie de copt. Le facem câte o tăietură deasupra, ca să aibă pe unde să iasă aburul și le mai lăsăm 20 minute să crească în tavă. În acest timp încălzim cuptorul la 180 de grade, fără ventilație, deci la foc mediu. Înainte să le dăm la cuptor le ungem cu ou bătut.
  • Le coacem 20-25 de minute, până se rumenesc, iar dacă le batem cu degetul pe fund, sună a gol.
  • Le putem mânca atât calde, cât și reci. Să ne fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.