Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu praz, jumatate cu ciuperci. Este o placinta sarata, cu un aluat deosebit, foarte potrivita pentru orice ocazie. Inclusiv pentru Pasti, pentru ca avem nevoie si de legume la o masa plina de carne. Va asigur ca aceasta placinta cu praz si ciuperci va deveni preferata voastra. Aluatul este un foietaj pe baza de ulei, iar umplutura se poate adapta in functie de preferinte. O puteti face cu carne, cu dovlecei, cu ardei etc.
Ingredients
-
Ingrediente pentru foaie
- Ingrediente pentru umplutura de praz
- Ingrediente pentru umplutura de ciuperci
Instructions
-
-
-
-
-
- Fac umpluturile in rastimp. Pentru cea de praz, tai prazul rondele de 1 cm grosime. Tai si ceapa. Pun uleiul intr-o cratita, pe foc potrivit. Adaug ceapa si prazul si le calesc 3-4 minute. Pun apoi si o cescuta de apa, pun un capac si mai amestec din cand in cand, pana se inmoaie prazul. Cand scade apa opresc focul. Potrivesc gustul cu sare, piper si nucsoara. Cand se mai racoreste adaug telemeaua sfaramata, smantana si ouale. Pentru cea de ciuperci, calesc ceapa taiata in ulei. Adaug usturoiul tocat si ardeiul taiat bucatele. Pun apoi ciupercile tocate, dar nu foarte marunt si sare. Las la foc potrivit, amestec de cateva ori. Cand a scazut zeama sting focul si adaug mararul si patrunjelul tocate. Las cateva minute sa se racoreasca. Pun ouale, amestec si potrivesc gustul cu sare si piper. Aprind cuptorul la 190 grade, adica foc ceva mai iute. Aduc la indemana o tava de 23/30 cm, cu pereti inalti.
-
-
-
-