PLACINTA CU PRAZ SI CIUPERCI

2606 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 1 Hr Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 40 Mins

Reteta de fata nu se incadreaza in categoria prajituri de casa. Cu toate astea, nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Placinta nu contine un amestec din cele doua ingrediente. Este facuta jumatate cu praz, jumatate cu ciuperci. Este o placinta sarata, cu un aluat deosebit, foarte potrivita pentru orice ocazie. Inclusiv pentru Pasti, pentru ca avem nevoie si de legume la o masa plina de carne. Va asigur ca aceasta placinta cu praz si ciuperci va deveni preferata voastra. Aluatul este un foietaj pe baza de ulei, iar umplutura se poate adapta in functie de preferinte. O puteti face cu carne, cu dovlecei, cu ardei etc. 

Ingredients

0/22 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru foaie
  • Ingrediente pentru umplutura de praz
  • Ingrediente pentru umplutura de ciuperci

Instructions

0/10 Instructions
  • Fac un aluat din primele patru ingrediente, pe care il framant foarte putin. Maxim un minut. Il intind cu sucitorul pe masa. Nu necesita faina, pentru ca e gras. Il aduc la o forma aproximativ patrata, cu latura de vreo 40 cm.
  • Cele 7 linguri de ulei si 7 de faina le amestec cu o lingura.
  • Rezulta un fel de ciulama, pe care o intind in strat subtire peste aluat.
  • E important sa acoperim toata suprafata. Eu cel mai bine fac treaba asta cu degetele. Sigur ca se poate folosi si lama unui cutit.
  • Rulez aluatul, cu “ciulamaua” la interior, cat pot de strans. Tai ruloul in doua bucati, una ceva mai mare decat cealalta. Le acopar si le dau la frigider. Aluatul trebuie sa stea la rece cel putin o ora.
  • Fac umpluturile in rastimp. Pentru cea de praz, tai prazul rondele de 1 cm grosime. Tai si ceapa. Pun uleiul intr-o cratita, pe foc potrivit. Adaug ceapa si prazul si le calesc 3-4 minute. Pun apoi si o cescuta de apa, pun un capac si mai amestec din cand in cand, pana se inmoaie prazul. Cand scade apa opresc focul. Potrivesc gustul cu sare, piper si nucsoara. Cand se mai racoreste adaug telemeaua sfaramata, smantana si ouale. Pentru cea de ciuperci, calesc ceapa taiata in ulei. Adaug usturoiul tocat si ardeiul taiat bucatele. Pun apoi ciupercile tocate, dar nu foarte marunt si sare. Las la foc potrivit, amestec de cateva ori. Cand a scazut zeama sting focul si adaug mararul si patrunjelul tocate. Las cateva minute sa se racoreasca. Pun ouale, amestec si potrivesc gustul cu sare si piper. Aprind cuptorul la 190 grade, adica foc ceva mai iute. Aduc la indemana o tava de 23/30 cm, cu pereti inalti.
  • 1.Scot aluatul din frigider. Intind bucata mai mare, cu sucitorul, pe masa presarata cu faina. Aluatul trebuie intins cat sa acopere si fundul si peretii tavii. Asez foaia in tava, o intep cu furculita. Tai surplusul de aluat de pe margini, pentru un aspect mai ingrijit. Pun cele doua umpluturi (reci) in tava, fiecare pe cate o jumatate de suprafata.
  • Intind si cealalta bucata de aluat si o asez peste praz si ciuperci.
  • Introduc placinta la cuptor, cam o ora, sau pana se rumeneste.
  • O tai bucati cand se raceste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.