Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
55 Mins
Placinta cu iaurt este o alternativa mai fina si mai usoara a clasicei placinte cu branza, pe care o cunoastem cu totii foarte bine. Este un desert pe care il pot incerca fara emotii chiar si incepatorii. O varianta si mai simpla pentru novici este cea cu foile de placinta rupte si amestecate in compozitie. Zmeura se poate inlocui cu stafide, sau cu orice fel de fructe confiate.
Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregatim o tava dreptunghiulara cu pereti inalti, cu dimensiuni de 20/30 cm, pe care o ungem cu unt.
Intr-un bol incapator punem cele 5 oua, impreuna cu sarea si zaharul.
Batem cu telul cam un minut, apoi turnam iaurtul si aromele, omogenizam si umplutura e gata.
Desfacem pachetul cu foi de placinta. Luam cate o foaie si o ungem cu unt topit pe toata suprafata. Suprapunem 4 foi astfel unse si le asezam in tava.
Turnam cam jumatate din umplutura peste stratul de foi, punem si zmeura.
Acoperim cu alte doua foi de placinta unse cu unt, turnam restul de compozitie de iaurt. Deasupra punem un nou strat de 4 foi, ungem ultima foaie cu tot untul ramas.
Introducem placinta la cuptor, cam 35-45 de minute, pana se rumeneste.
Varianta cu foile rupte: se rup 7-8 foi in bucati potrivit de mari si se amesteca in compozitia de iaurt. Se toarna in tava unsa cu unt, se pun si fructele si se da la cuptor.