PLACINTA CU BRANZA

375 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 40 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Cred ca ar fi mai corect s-o denumesc placinta cu branze, pentru ca in umplutura am amestecat trei feluri de astfel de lactate: crema de branza, mascarpone si ricotta. Sunteti la curent deja cu faptul ca nu sunt fan branza de vaci. Asa ca intelegeti de ce apelez constant la alte solutii. Soluții care in opinia mea sunt si mult mai potrivite pentru deserturi.  Cred ca placinta e mult mai gustoasa cu foi de casa, prin urmare am “manufacturat” inclusiv foile. Daca voi nu aveti timp sau chef de manopera suplimentara, puteti folosi foi de placinta din comert. Dar trebuie sa aveti grija sa lucrati rapid, pentru ca au tendinta sa se usuce si sa devina casante.

      Nu necesita nici zahar prea mult, pentru ca ricotta si mascarpone sunt dulci in mod natural.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru foi
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/9 Instructions
  • Am inceput cu foile : am amestecat faina cu sarea, apoi am turnat apa rece si am framantat 2-3 minute, pana am obtinut un aluat elastic si neted, pe care l-am lasat apoi 10 minute sa se odihneasca. Am impartit aluatul in patru
  • si am intins fiecare bucata cu sucitorul, pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina, pana la o grosime de sub un milimetru.
  • Fiecare foaie, dupa ce am intins-o, am presarat-o cu faina, am impaturit-o de trei ori, cum as fi impaturit o foaie de hartie ca s-o fac mai mica, punand de fiecare data putina faina intre straturi, ca sa nu se lipeasca, apoi le-am pus intr-un vas cu capac, una peste alta, tot cu faina intre ele, ca sa nu se usuce. Am aprins cuptorul la 180 grade, adica foc potrivit si am uns cu unt o tava rotunda de 26 cm diametru. Am amestecat cele trei feluri de branza pana la omogenizare, apoi am adaugat aromele.
  • Am despaturit cate doua foi, pe care le-am asezat una langa alta, suprapuse pe mijloc pe o portiune de vreo 4-5 cm, ca sa rezulte o foaie luuuuunga ! Am stropit foile cu ulei.
  • Am intins jumatate din umplutura pe foile de placinta, lasand o margine de 10 cm libera, ca sa inveleasca bine ruloul la final si sa nu crape la copt. Am presarat jumatate din cantitatea de zahar peste branze, apoi am rulat cu grija si am obtinut un sul pe care, la randul lui, l-am incolacit ca pe un melc, pe care l-am asezat in tava, pe centru. Motivul pentru care nu am amestecat zaharul in umplutura, este ca s-ar inmuia si s-ar rula mai greu.
  • Am procedat la fel si cu celelalte doua foi, apoi am completat melcul, de unde s-a terminat celalalt, pe margine, pana s-a umplut tava.
  • Am uns placinta cu galbenus, am taiat untul cubulete si l-am pus deasupra si am introdus tava la cuptor, cam 40-50 minute,
  • pana se rumeneste frumos si se umple casa de arome...
  • Deliciu, pe cuvant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *