PASCA MEA CU CIOCOLATA

1630 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 1 Hr Total Time: 1 Hr 25 Mins

 M-am gandit sa impletesc pasiunea pentru ciocolata a familiei mele cu traditiile Pascale. Astfel a aparut acesta varianta de pasca, evident cu ciocolata, pe care v-o impartasesc cu tot dragul. Nu are blat, e usoara, delicata si matasoasa, nu foarte dulce, deci foarte potrivita pentru zilele de Pasti.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Aprind cuptorul la 160 grade, adica la foc mic si pregatesc o forma rotunda cu pereti detasabili, cu diametru de 26 cm, pe care o ung cu unt si o tapetez cu hartie de copt. Pun intr-o craticioara, pe foc mic, cafeaua, romul si stafidele. Pentru ca iubesc gustul caiselor confiate, am facut un amestec de stafide si caise. Las cateva minute amestecul pe foc, amestecand din cand in cand, pana se evapora lichidul, apoi torn totul in blender
  • si mixez pana se transforma intr-o pasta.
  • Rastorn pasta de fructe uscate intr-un bol mare, adaug ricotta, iaurtul, zaharul, sarea, cele doua linguri de cacao si de amidon si vanilia. Amestec foarte bine, cu mixerul electric, vreo doua minute. Scot mixerul si continuu reteta cu telul. Adaug cele trei oua, pe rand, amestecand dupa fiecare, doar cat sa se omogenizeze. La sfarsit pun si ciocolata razuita, amestec din nou.
  • Torn compozitia in forma deja pregatita si o introduc la cuptor, in jur de 55-60 minute. Dupa acest interval de timp, sting focul si o las sa se raceasca de tot in cuptor.
  • Odata racita, o pudrez cu cacao
  • si o decorez cu putina crema de branza (cam o lingura), amestecata cu o lingurita de zahar pudra.
  • Sa aveti sarbatori luminate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *