PANNA COTTA

47 Views
Cantitate: 4 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 10 Minute Timp Total: 10 Minute

  In aceeasi nota a deserturilor rapide si fara cuptor, insa fara a face rabat la gust, va propun o reteta simpla, de sorginte italiana, al carei nume, in limba de origine, inseamna practic “smantana coapta”. Caci asta cam si este, dar nu chiar, pentru ca nu e coapta, e fiarta. Nu stiu daca ati inteles ceva pana aici, daca nu, cititi mai departe si veti deslusi (sper). Ideea e ca la final veti ramane fara cuvinte… A, am o rugaminte, nu folositi frisca vegetala, ci naturala!

Ingrediente

0/6 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Un sfat pentru inceput: ar fi bine sa utilizati gelatina foi, nu din cea granule, pentru ca e mai fina si se dizolva perfect. Se gaseste cam in orice supermarket. Pregatim formele, care pot fi niste castronele mici, sau forme speciale, din portelan sau plastic. Adica le punem la indemana. Asta e toata pregatirea. Pentru inceput se pun foile de gelatina in apa rece, ca sa se hidrateze, cam 5-8 minute. Pastaia de vanilie se taie in doua pe lungime apoi, cu dosul unei lame de cutit, razuim de la un capat la celalalt semintele de vanilie, pe care le folosim pentru a aroma desertul nostru. Smantana, impreuna cu laptele, zaharul, sarea si vanilia se pun pe foc potrivit, intr-o craticioara, amestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn, pana la dizolvarea completa a zaharului, dar fara sa lasam sa clocoteasca. Trebuie doar infierbantat bine amestecul. Luam craticioara de pe foc si adaugam gelatina, pe care o scoatem din apa si o stoarcem putin in mana. Amestecam repede cu lingura, iar gelatina va disparea ca prin minune!
  • Turnam amestecul lichid in forme si le dam la frigider pentru 2-3 ore, ca sa se coaguleze.
  • La final trebuie sa rezulte o crema intarita, dar nu teapana, care sa mai “tremure” putin in centru. Ca sa rasturnam panna cotta pe farfurie, scufundam fiecare forma in apa fierbinte cateva secunde, apoi se va desprinde cu usurinta de pe peretii formelor.
  • O putem servi simpla, sau cu un sos. Eu am servit-o cu sos de zmeura, dar merge foarte bine si cu un sos de ciocolata, sau caramel. Este absolut minunata, fina, cremoasa, un adevarat deliciu! Incercati, nu ezitati! (n-am gasit alta rima)

Tags

#fara cuptor  #frisca  #vanilie  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *