PAINE HOKKAIDO

1108 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr

Painea Hokkaido, cunoscuta si ca painea japoneza cu lapte, este reteta suprema de paine in stil asiatic. Moale, pufoasa si delicata. Are exact textura chiflelor folosite pentru burgeri in restaurantele cu pretentii, pe care le adoram (chiflele, zic :)). Chifle pe care credem ca nu le-am putea reproduce acasa. Ba putem! Si nici macar nu e foarte complicat, mai ales daca avem un mixer care sa ne ajute la framantat. Daca nu avem, cateva minute de efort fizic n-au omorat pe nimeni…

Secretul acestei retete este dospirea tripla, deci avem de asteptat cam 4 ore pana e gata, dar va asigur ca merita! Important de retinut este faptul ca nu folosim faina 000, ci 550, care are mai mult gluten si confera o consistenta mai buna.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/8 Instructions
  • Punem drojdia uscata intr-un bol mic, impreuna cu o lingurita de zahar si 60 ml apa calduta. Amestecam putin si lasam 2-3 minute sa se activeze drojdia.
  • In acest rastimp cernem faina in vasul mixerului, sau intr-un bol mare, daca framantam cu mana. Amestecam laptele caldut cu restul de zahar (adica 2 lingurite), sarea si oul intreg. Batem putin cu o furculita, ca sa se desfaca oul in lapte si sa se dizolve sarea si zaharul.
  • Turnam laptele si amestecul cu drojdie peste faina si framantam bine, cam 5 minute la mixer, la viteza mica, sau 7-8 minute cu mana. Adaugam untul moale (nu topit) si il incorporam in aluat, framantand inca 2 minute.
  • Lasam aluatul la crescut, cam o ora, bine acoperit, ca sa nu intre aerul, pana isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce a crescut, il mai framantam o data, un minut, apoi il lasam iarasi sa dospeasca, inca o ora, pana isi dubleaza din nou volumul.
  • 1.Dupa a doua dospire, scoatem aluatul din vas si il punem pe masa presarata cu putina faina. Il intindem cu sucitorul, ca sa scoatem mare parte din aerul pe care il contine, apoi il rulam strans, ca pe o clatita si il asezam intr-o tava de cozonac.
  • Il lasam a treia oara la crescut, in tava, pentru inca o ora.
  • Intre timp incalzim cuptorul la 200 grade, deci la foc mediu spre mare. Dupa ce a crescut aluatul, introducem tava in cuptor si lasam 15 minute la 200 grade, apoi micsoram focul la 180 grade si mai lasam inca 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.

Notes

Divina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.