PAINE DE CASA CU NUCI SI BRANZA

123 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 15 Mins

  O paine senzationala pentru o duminica in familie, cu aroma ademenitoare de nuca si nu numai! In functie de gust si buget, puteti adauga branza Roquefort, Gorgonzola, Brie sau chiar branza de burduf! Pentru ca, nu-i asa, ce e mai placut decat mirosul de paine calda?

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/10 Instructions
  • Mai intai amestecam faina cu drojdia uscata, apoi adaugam apa si sarea. Apa rece face ca aluatul să creasca putin mai incet, dar dospirea lenta va avea ca rezultat o aroma mult mai intensa. Asadar, framantam bine aluatul, timp de 10 minute, pana cand devine elastic si neted, apoi adaugam nucile sfaramate in bucati mai maricele, ca sa le putem simti cand mancam painea.
  • Framantam cu insistenta, pentru ca nucile sa se incorporeze bine si sa fie distribuite omogen in aluat. Lasam sa creasca timp de o ora si jumatate, chiar 2 ore, bine acoperit, intr-un loc ferit de curenti de aer, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa si il taiem in patru bucati egale.
  • Aplatizam bucatile de aluat cu mana, nu foarte mult, apoi asezam, pe fiecare bucata, cate 50 grame de branza, pe mijloc, in forma unui cilindru.
  • Rulam cele patru bucati de aluat, astfel incat sa invelim bine branza, apoi mai subtiem putin rulourile cu mainile, ca sa fie mai lungi.
  • In final le dam forma unei cochilii de melc si le asezam intr-o forma rotunda, de 23 cm diametru.
  • Lasam din nou la crescut aproximativ o ora, apoi ungem cu ou batut, presaram si niste seminte de susan (optional) si introducem in cuptorul incins la 200 grade, deci la foc potrivit spre mare, cam 45-50 minute.
  • Painea e coapta cand trece testul scobitorii si suna a gol daca o lovim cu degetul.
  • O putem savura calda sau rece, cu sau fara putin unt, langa o ceasca de ceai, cafea sau, de ce nu, langa un pahar de vin... Sa va fie de bine, ca pofta n-am nicio indoiala ca aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *