PÂINE APERITIV CU MĂLAI

1038 Views
Yields: 16 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr

Pâinea cu mălai este frecvent întâlnită în țările anglo-saxone, unde poartă numele de corn bread, dar și în America Latină, în special în Mexic. Se servește de regulă la fel ca pâinea obișnuită. În cazul rețetei pe care v-o propun acum, se poate consuma simplă, ca aperitiv.  Pentru că este foarte hrănitoare și complexă ca gust, având în compoziție ouă, lapte, brânză și ardei iute, care îi conferă personalitate. Se potrivește de minune la o masă festivă, dar și la micul dejun, împreună cu un pahar de iaurt. Atenție însă la ardei, cine nu mănânca iute îi poate înlocui cu ardei gras.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Primul lucru, aprindem cuptorul la 180 de grade, adică la foc mediu. Pregătim o tavă dreptunghiulară cu pereți înalți, de 20/30 cm, pe care așezăm hârtie de copt. Într-un bol mare amestecăm ingredientele uscate, cu ajutorul unui tel. Asta înseamnă făina, mălaiul, zahărul, sarea și praful de copt.
  • În alt bol amestecăm ingredientele lichide, adică ouăle, laptele și untul topit, tot cu telul. Turnăm amestecul lichid peste cel uscat și omogenizăm cu telul. Nu trebuie să exagerăm cu amestecatul, ca să nu se dezvolte glutenul din făină și să nu rezulte o pâine vârtoasă. Mixăm doar până dispar urmele de făină uscată. Vom obține o compoziție destul de subțire, cam ca aluatul de clătite.
  • Turnăm aluatul în tavă. Așezăm feliile de ardei iute deasupra, iar la final presărăm cheddar-ul (sau cașcavalul) răzuit.
  • Introducem tava la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 40-45 minute, până se rumenește, iar o scobitoare introdusă la mijloc iese curată.
  • Scoatem pâinea din tavă și o lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi o putem servi, tăiată în bucăți, mai mici, sau mai mari... Să aveți poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.