PAIN AU CHOCOLAT

183 Views
Yields: 16 Servings Difficulty: Difficult Prep Time: 5 Hr Cook Time: 20 Mins Total Time: 5 Hr 20 Mins

Tradus în limba română, pain au chocolat înseamnă pâine cu ciocolată. Hmmm, adevărat și nu prea…Ciocolata este, deci până aici toate bune și frumoase. Dar pâine?! Nu, categoric nu! E aluat franțuzesc! Nu lăsați acest mic detaliu să vă dezarmeze. Nu e chiar atât de complicat cum i s-a dus vestea. Necesită destul de mult timp și un pic de curaj. Povestea spune că aluatul franțuzesc poate simți frica. De aceea îi pedepsește pe bucătarii fricoși…

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/11 Instructions
  • Punem făina, sarea, zahărul și drojdia într-un vas mare. Folosind o lingură de lemn, amestecăm încet apa călduță, până când aluatul devine flexibil. Cantitatea de apă necesară poate varia ușor, în funcție de absorbția făinii ( plus/minus o lingură de apă). Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și frământăm bine până când se simte elastic, aproximativ 5 minute. Acoperim bine cu o folie, ca să nu intre aer și lăsăm la crescut o oră.
  • După o oră, scoatem aluatul din frigider, presărăm puțină făină pe masă și întindem aluatul cu sucitorul, până obținem un dreptunghi cu dimensiunea de 30/50 cm. Tăiem untul rece în felii cam de 1 cm grosime și le așezăm pe aluat ca în fotografie.
  • Îndoim marginile peste feliile de unt,
  • asftel încât să se întâlnească la mijloc.
  • Îndoim apoi din nou la mijloc, în așa fel încât cele două straturi de unt se suprapun.
  • Lovim ușor aluatul pe toată lungimea cu sucitorul, ca să se aplatizeze. apoi îl mai întindem puțin, ca să-l nivelăm.
  • Strângem aluatul în trei și îl dăm din nou la rece, învelit în folie, pentru încă o oră. Repetăm această operațiune de încă doua ori: întins, strâns în trei, frigider o oră. Trebuie avut grijă atunci când întindem aluatul, să o facem în sens invers de fiecare dată.
  • În sfâeșit, a sosit timpul să facem produsul final. Scoatem alutul din frigider, îl întindem până la o grosime de aproximativ o jumătate de centimetru și îl tăiem în dreptunghiuri de 10/15 cm. Așezăm câte o bucată de ciocolată pe fiecare dreptunghi.
  • Rulăm cu ciocolata la interior și așezăm rulourile pe tava de la aragaz, pe hârtie de copt. Le lăsăm o oră să crească, la temperatura camerei, acoperite cu un prosop. Aprindem cuptorul la 200 de grade, deci la foc mediu spre mare.
  • Ungem rulourile cu ou bătut și le introducem la cuptor, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc.
  • Ta-daaaa! Poftă maximă vă doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *