Yields:
20 Servings
Difficulty: Medium
Prep Time: 50 Mins
Cook Time:
25 Mins
Total Time:
1 Hr 15 Mins
Sunt moldoveanca in cuget si-n simtiri, desi locuiesc in Bucuresti de peste 25 de ani. Si ca orice moldovean care se respecta, in fiecare an trebuie sa fac celebrii mucenici din aluat de cozonac insiropat. Va impartasesc si voua reteta mea, pe care toti ai mei o adora.
Ingredients
Adjust Servings
-
Ingrediente pentru aluat
- Ingrediente pentru sirop
- Ingrediente pentru glazurat
Instructions
- Am cernut faina intr-un bol incapator, apoi am amestecat-o cu drojdia uscata. Am incalzit laptele, impreuna cu sarea, zaharul si untul, doua- trei minute, atat cat sa se dizolve zaharul si sa se topeasca untul, fara sa-l infierbant. Am adaugat aromele. Am turnat laptele peste faina si am framantat aluatul, pret de vreo zece minute, apoi l-am acoperit bine, ca sa nu intre aerul si l-am lasat sa creasca. Dupa 40 minute isi dublase volumul, deci m-am pus pe treaba. Am aprins cuptorul, la 180 grade, adica la foc potrivit.
-
-
-
-
-
-