MINI TARTE CU LEGUME SI BACON

836 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 45 Mins

Mini tartele cu legume sunt o noua sugestie pentru un aperitiv deosebit, potrivit pentru o masa de sarbatoare. Reteta e simpla, tartele sunt foarte gustoase, dar si aspectuoase, iar oaspetii vor crede că ati petrecut o multime de timp pregatindu-le. Din fericire pentru noi, reteta este si destul de rapida, dar rezultatul e senzational. Baconul poate fi inlocuit si cu prosciutto, iar parmezanul cu putin cascaval razuit.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Avem nevoie de o tava pentru briose, pe care o ungem cu putin unt sau ulei in fiecare cupa. Taiem feliile de bacon in doua, pe latime. Asezam cate doua jumatati in fiecare cupa a tavii de briose, in asa fel incat sa putem acoperi cu ele atat fundul, cat si peretii laterali ai cupelor. Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu.
  • Pregatim umplutura de legume. Taiem marunt ceapa si ardeiul iute (daca folosim). Ardeiul gras, vanata si dovlecelul le taiem in cubulete potrivite.
  • Calim ceapa intr-o tigaie mare, cu cele doua linguri de ulei de masline, la foc potrivit, cam 2 minute. Adaugam restul de legume si le calim impreuna inca 8-10 minute, pana se inmoaie bine, amestecand din cand in cand. Potrivim gustul cu sare si piper. Atentie la cantitatea de sare, pentru ca baconul este destul de sarat! Punem umplutura in forme, peste feliile de bacon.
  • Amestecam smantana cu ouale, batandu-le putin impreuna, cu o furculita. Punem un varf de cutit de sare si putin piper. Turnam amestecul in cupe, peste legume si presaram cu putin parmesan. Introducem tava la cuptor si coacem tartele cam 25-30 de minute, pana se incheaga si se rumenesc usor.
  • Sa ne fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.