MINI BRIOSE CU CIOCOLATA

259 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 12 Mins Total Time: 32 Mins

 Foarte potrivite pentru o petrecere de copii, aceste mini briose cu ciocolata fac furori printre cei mici. Sunt micute, dragute si pline de ciocolata. Compozitia este, in fapt, una asemanatoare cu o negresa, dar mai fina, pentru ca are foarte putina faina. Evident, se pot face si briose mai mari din ea sau, de ce nu, in lipsa de timp sau de forme de briose, o tava sanatoasa de prajituri (de 20/30 cm)

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Topim impreuna untul si ciocolata, intr-o craticioara, pe foc foarte mic, amestecand din timp in timp, cam 3-4 minute, pana se lichefiaza si se omogenizeaza cele doua ingrediente. Stingem focul si lasam sa se racoreasca.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc potrivit. Pregatim tava de mini briose (cu 24 de forme), adica punem hartiutele aferente in fiecare gaoace. Punem ouale intregi si cele doua galbenusuri, impreuna cu zaharul, sarea si vanilia, intr-un bol mare. Batem cu mixerul electric la viteza mare, timp de 7-8 minute, pana cand obtinem o spuma densa, deschisa la culoare si aproape tripla ca volum, fata de cel initial.
  • Turnam incet ciocolata calduta in spuma de oua, pe marginea bolului, nu direct in mijloc, ca sa nu scoatem aerul din compozitie. Amestecam incet, cu grija, cu ajutorul unei linguri de lemn, sau al unei spatule de silicon, ca sa combinam cele doua componente.
  • In acest punct nu trebuie sa se amestece perfect, dar se vor omogeniza imediat ce vom adauga cele 2 linguri de faina si lingura de cacao, ambele cernute in prealabil.
  • Compozitia noastra e gata. Umplem formele de briose pe trei sferturi, ca sa mai aiba loc sa creasca la copt.
  • Introducem tava in cuptorul bine incalzit, pe gratarul asezat pe raftul mijlociu. Coacem briosele 10-12 minute, nu mai mult. Trebuie sa ramana moi la mijloc, nu sa se usuce. Dupa ce le scoatem din cuptor se vor lasa putin, dar asa e normal, pentru ca au foarte putina faina si sunt fragile.
  • Sa ne fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *