MARQUISE DE CIOCOLATA

41 Views
Cantitate: 20 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 30 Minute Timp Gătit: 10 Minute Timp Total: 40 Minute

Marquise este un desert special, pe baza de ciocolata, frisca, oua si unt, care se serveste bine racit.  Seamana mult cu un mousse de ciocolata, deci pregatiti-va sa va lingeti pe degete! E destul de consistent, asa ca o portie mica poate satisface o pofta mare. Ca sa fie totusi mai racoritor, am facut o combinatie cu tablete de ciocolata cu umplutura de menta. Ce-a iesit, luati de cititi si inspirati-va…

Ingrediente

0/9 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Mai intai topesc ciocolata pe baie de aburi. Deasupra unui vas cu putina apa, asez un bol care sa se sprijine pe marginile vasului si sa nu atinga apa din el. Pun ciocolata rupta bucati in bolul de sus, iar vasul cu apa il pun pe foc mic. Ciocolata se va topi de la caldura aburilor. Amestec din cand in cand, pana devine lichida. Iau vasul cu ciocolata topita si il dau deoparte, sa se racoreasca.
  • Frec bine untul cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, cu mixerul electric. Mixez cam 2-3 minute, ca sa devina untul spumos si mai deschis la culoare. Adaug si cele 4 linguri de cacao, amestec. Separat frec cele 4 galbenusuri cu restul de zahar, vanilia si sarea, cu telul (sau cu mixerul, bine curatat), pana devine o spuma consistenta. Amestec ciocolata calduta cu spuma de galbenus, tot cu telul, pana la omogenizare. Incep sa pun si untul, cate putin, amestecand cu grija, doar intr-un singur sens. Bat smantana de frisca pana devine (evident) spumoasa si doar incepe sa se intareasca. Prefer sa ramana ceva mai lichida, decat sa se taie. Apoi, cu o spatula, adaug si frisca in crema, in 3-4 transe, amestecand usor, pana se incorporeaza.
  • Captusesc cu folie alimentara o tava de chec de 24 cm, lasand marginile foliei sa atarne, ca sa pot acoperi totul la sfarsit. Pun o treime de crema in tava, nivelez, apoi asez un strat de tablete de ciocolata cu menta peste ea.
  • Torn urmatoarea treime de crema, nivelez, pun al doilea strat de After Eight, iar la final restul de crema. Acopar bine cu folia si dau la rece 3-4 ore. Inainte de a o taia o pun 30 de minute la congelator.
  • Un desert extraordinar, racoros, foarte potrivit pentru zile toride...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *