MAROCANA

2542 Views
Cantitate: 20 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 40 Minute Timp Gătit: 35 Minute Timp Total: 1 Hr 15 Minute

Marocana este o prajitura de casa fina si deosebita. Cu foile din bezea cu nuci si crema de ciocolata. In plus, arata si foarte bine. Are deci, toate calitatile unui desert de zile mari.

Ingrediente

0/10 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru foaie
  • Ingrediente pentru crema

Instrucțiuni

0/11 Instrucțiuni
  • Mai intai am incalzit cuptorul la 170 grade. Am batut albusurile spuma tare, cu praful de sare, apoi am pus zaharul, putin cate putin, continuand sa bat pana cand s-a dizolvat zaharul si bezeaua s-a tinut de castron.
  • Am adaugat nuca macinata, amestecand cu grija, cu o spatula (sau cu o lingura de lemn), de jos în sus, incercand sa nu scot tot aerul din albus. La sfarsit se incorporeaza usor și faina.
  • Am intins compozitia rezultata in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am introdus in cuptorul preincalzit si am lasat-o cam 40 de minute.
  • Pentru crema, am amestecat untul moale cu zaharul si galbenusurile, apoi am pus vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana s-a ingroșat, cam 12-15 minute.
  • Am luat vasul de pe foc si am adaugat cele trei linguri de cacao.
  • Cateodata pare ca se taie crema, nu va faceti griji, se leaga pe masura ce se raceste. Se amesteca de cateva ori pana la racirea completă, la temperatura camerei, nu in frigider.
  • Blatul se taie pe latime în patru parti egale, cat e cald, pentru ca devine casant cand se raceste.
  • Am montat prajitura, punand foile de bezea una peste alta, unsa fiecare cu crema,
  • iar la sfarsit am imbracat si partile laterale ale prajiturii cu crema.
  • Prajitura se inveleste cu folie alimentara sau de aluminiu si se tine la rece 2-3 ore, pana se intareste crema.
  • Pofta buna si nu uitati sa zambiti!

Tags

#bezea  #cacao  #nuci  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *