LIPII CU CEAPA VERDE

924 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 6 Mins Total Time: 36 Mins

Lipiile cu ceapa verde sunt foarte iubite la noi acasa. Este o reteta chinezeasca de post absolut senzationala, pe care o veti adora. Oricum si oricand. Pentru ca sunt usor de facut, gustoase, crocante si pot fi mancate ca atare, sau ca inlocuitor de paine. Singurul ingredient mai deosebit este uleiul de susan, care e foarte usor de procurat cam din orice supermarket. Fara el, lipiile isi pierd mult din farmec. Il puteti inlocui cu 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui, in care prajiti o lingura de seminte de susan, la foc mic, pana se rumenesc, apoi il strecurati. Pentru a le savura pe deplin, va propun sa le serviti cu un sos simplu, pe baza de sos de soia si ulei de susan.

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru lipii
  • Ingrediente pentru sos

Instructions

0/8 Instructions
  • Punem faina intr-un bol mare, adaugam sarea, apoi turnam apa clocotita. Amestecam cu o lingura de lemn, ca sa incorporam ingredientele cat de cat. Ne facem putin curaj si framantam in continuare cu mana. E destul de fierbinte, dar suportabil. Framantam cam doua minute, pana se omogenizeaza aluatul. Il acoperim cu folie alimentara si il lasam 20-30 de minute sa se raceasca si sa se relaxeze.
  • Intre timp tocam marunt frunzele de ceapa si le pastram pentru momentul in care vom face lipiile. Partea alba de la 3 cepe o tocam cat de marunt putem si o punem intr-un bol. Turnam apa rece, apoi si restul ingredientelor pentru sos. Amestecam cu o lingura, ca sa se dizolve mierea. Gustam si potrivim gustul. E posibil sa mai fie nevoie de putin otet, sau de sos de soia, daca nu e destul de sarat. Sosul e gata. Intr-un alt bol mic amestecam 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, o lingura de ulei de susan si o lingura de faina, cu ajutorul unei liguri, ca sa obtinem o pasta omogena.
  • Impartim aluatul in patru bucati egale. Luam o bucata de aluat si o intindem pe masa presarata cu faina, ca sa obtinem un disc cam de marimea unei farfurii intinse. Ungem discul de aluat, pe toata suprafata, cu aproximativ un sfert din cantitatea de amestec de ulei si faina. Presaram apoi un sfert din frunzele de ceapa.
  • Rulam aluatul ca pe o clatita. Ruloul obtinut il rulam in forma de melc,
  • Il intindem din nou cu sucitorul, pana la o marime potrivita unei tigai mari, in care o vom praji. Facem o mica taietura la mijloc, pe unde sa iasa aburul.
  • Punem o tigaie antiaderenta mare pe foc potrivit si turnam doua linguri de ulei in ea. Cand s-a incins, asezam lipia si acoperim cu un capac. Lasam cam doua minute, ca sa se rumeneasca, o ungem cu inca o lingura de ulei pe partea neprajita, o intoarcem, punem din nou capacul si lasam inca doua minute. Intoarcem din nou lipia si o mai lasam un minut, de data asta fara capac, la fel si pe cealalta parte. In acest fel lipia va iesi crocanta si va avea o consistenta asemanatoare unui foietaj.
  • Repetam operatiunile si cu restul de bucati de aluat. Servim lipiile cu sosul pregatit anterior. Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.