LEMON CHEESECAKE

336 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

 Lemon cheesecake, care va sa zica prajitura cu crema de branza si lamaie. Fara cuptor, fara bataie de cap, acrisoara si racoritoare. E numai buna de potolit pofta de dulce intr-o zi caniculara. In speranta ca veti gasi lapte condensat, va sugerez aceasta reteta excelenta. Si poate o incercati si pe cea de parfait, care este tot pe baza de lapte condensat. Cantitatea de zeama de lamaie poate parea cam mare, dar este exact cat trebuie. Atat pentru echilibrarea gustului, cat mai ales pentru obtinerea consistentei finale a cremei. Zeama de lamaie coaguleaza proteinele din frisca si lapte si daca nu este suficienta, crema nu se intareste.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/6 Instructions
  • Zdrobesc foarte bine biscuitii si ii amestec cu untul topit si nucile maruntite. Presez amestecul pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili. Dau la rece pana fac crema.
  • Intr-un bol cu pereti inalti pun toate ingredientele pentru crema si le amestec cu mixerul electric, la viteza medie, vreo 2 minute.
  • Torn crema in forma, peste blatul de biscuiti. Las totul la frigider cel putin 3-4 ore, sau peste noapte.
  • Inainte sa o scot din forma, desprind crema de pe pereti cu ajutorul unei lame de cutit.
  • Se poate servi cu fructe de padure proaspete. Eu am folosit un sos de zmeura.
  • Pofta maxima sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *