INGHETATA DE AVOCADO

 Exact. Inghetata de avocado, ati citit bine. Cine s-ar fi gandit ca din acest fruct minune, plin de calitati nutritive (si chiar terapeutice) exceptionale, se poate face asa ceva? E un ingredient la moda.  Il folosim la guacamole, in salate, facem chiar si maioneza din avocado, dar dulciuri? Dupa reteta de mousse de avocado, pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, iata acum o propunere la fel de interesanta.  Are o aroma deosebita si o culoare care ne duce cu gandul la fistic. La drept vorbind, seamana putin si la gust cu o inghetata de fistic. Se face foarte simplu si rapid, nu necesita preparare termica. Chiar si un copil s-ar descurca fara probleme. Important este sa gasiti avocado care sa fie bine copt.  Daca va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar cu 2-3 linguri.
Servings: 10 yield(s)
Prep Time: 10 mins
Ingredients
  • 500 g pulpă de avocado, bine coaptă (3-4 bucăți)
  • 400 ml lapte de cocos (o cutie)
  • 200 ml frișcă lichidă naturală
  • 120 g zahar pudră
  • 2 linguri rom veritabil (nu esență)
  • 1 linguriță zeamă de lime (sau lămâie)
  • 1 vârf de cuțit sare
Instructions
  1. Spalam fructele de avocado, le taiem in doua pe lungime, si scoatem pulpa de pe coaja, cu ajutorul unei linguri. Aruncam samburii. Avem nevoie de 2-3 bucati de avocado, daca sunt mari, sau 3-4, daca sunt mai mici. Punem toate ingredientele in blender (sau robot de bucatarie) si mixam la viteza medie 1-2 minute, pana cand obtinem o compozitie omogena, spumoasa, fara bucati vizibile de avocado.
  2. Turnam compozitia intr-o forma metalica, de preferat, pentru ca va ingheta mai repede. Dam la congelator.
  3. Dupa o ora, amestecam inghetata cu o furculita, ca sa omogenizam si sa spargem acele de gheata, mai ales de pe margini. Repetam aceasta operatiune dupa inca o ora. Asta ajuta compozitia sa ramana cremoasa, fara ace de gheata. Apoi o lasam sa se congeleze inca 2-3 ore, inainte de a o servi. Sper sa va placa si nu va temeti sa experimentati!