INGHETATA DE AVOCADO

235 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

 Exact. Inghetata de avocado, ati citit bine. Cine s-ar fi gandit ca din acest fruct minune, plin de calitati nutritive (si chiar terapeutice) exceptionale, se poate face asa ceva? E un ingredient la moda.  Il folosim la guacamole, in salate, facem chiar si maioneza din avocado, dar dulciuri? Dupa reteta de mousse de avocado, pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, iata acum o propunere la fel de interesanta.  Are o aroma deosebita si o culoare care ne duce cu gandul la fistic. La drept vorbind, seamana putin si la gust cu o inghetata de fistic. Se face foarte simplu si rapid, nu necesita preparare termica. Chiar si un copil s-ar descurca fara probleme. Important este sa gasiti avocado care sa fie bine copt.  Daca va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar cu 2-3 linguri.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Spalam fructele de avocado, le taiem in doua pe lungime, si scoatem pulpa de pe coaja, cu ajutorul unei linguri. Aruncam samburii. Avem nevoie de 2-3 bucati de avocado, daca sunt mari, sau 3-4, daca sunt mai mici. Punem toate ingredientele in blender (sau robot de bucatarie) si mixam la viteza medie 1-2 minute, pana cand obtinem o compozitie omogena, spumoasa, fara bucati vizibile de avocado.
  • Turnam compozitia intr-o forma metalica, de preferat, pentru ca va ingheta mai repede. Dam la congelator.
  • Dupa o ora, amestecam inghetata cu o furculita, ca sa omogenizam si sa spargem acele de gheata, mai ales de pe margini. Repetam aceasta operatiune dupa inca o ora. Asta ajuta compozitia sa ramana cremoasa, fara ace de gheata. Apoi o lasam sa se congeleze inca 2-3 ore, inainte de a o servi. Sper sa va placa si nu va temeti sa experimentati!

Tags

#avocado  #inghetata  #vegan  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *