INGHETATA CU LAPTE DE COCOS

935 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins

 Laptele de cocos este o alternativa foarte buna la laptele obisnuit. Nu numai pentru gustul sau deosebit, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. Este bogat in proteine, mangan, cupru, fosfor, fier, magneziu si potasiu. Contine acizi grasi cu lant mediu, care sunt rapid absorbiti in organism. Grasimile din laptele de cocos sunt trigliceride cu lant mediu, care reduc nivelul de colesterol si scad tensiunea arteriala. De asemenea, reduc inflamatia din artrite, durerile musculare. Acidul lauric este cel mai valoros nutrient al acestui tip de lapte. Are particularitatea de a ajunge direct in ficat. Acolo este transformat in energie. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta proprietate creste considerabil rata metabolica. Acest fapt favorizeaza scaderea in greutate si imbunatateste sistemul imunitar. Laptele de cocos integral are un continut mediu spre ridicat de calorii, de aceea e bine sa fie consumat in portii mici.

      Avand in vedere toate aceste calitati, va propun o reteta de inghetata, foarte simplu de facut si cu un gust deosebit.

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Pun toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mediu si amestec din cand in cand, pana se dizolva zaharul. Odata ce a inceput sa fiarba, dau focul mic si las sa clocoteasca usor, timp de 10 minute. Mai amestec de cateva ori in acest interval, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Las sa se raceasca la temperatura camerei, apoi torn amestecul intr-un vas cu capac si pun la congelator.
  • Ca sa nu faca ace de gheata, amestec crema cu un tel dupa o ora de stat la congelator. In mod normal, in acest moment a inceput sa inghete pe margini. Desprind cu telul aceste margini si le incorporez in restul de crema. In acest mod se aereaza compozitia si devine mai spumoasa si mai fina. Repet operatiunea inca de doua ori, adica dupa doua ore, respectiv dupa trei ore de cand am pus inghetata in congelator. Dupa aceea o las pana ingheata complet.
  • O servesc cu un sos de fructe, fructul pasiunii, in cazul se fata, dar se poate folosi si un sos de capsuni, zmeura, sau chiar caramel sau ciocolata. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.