INGHETATA CU HALVA

1113 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 12 Mins

 Am mai povestit si cu alta ocazie despre slabiciunea mea pentru halva. Caut in continuare modalitati de a o folosi in diverse preparate, pentru ca ador parfumul si gustul ei. Mai nou, m-am gandit ce-ar fi daca as incerca sa indulcesc o inghetata cu halva, in loc de zahar si sa profit in acest fel de calitatile ei. Ce-a iesit, veti vedea si veti simti daca aveti incredere sa o preparati si voi. Puteti folosi halva de floarea-soarelui, sau de susan, cu vanilie, cu cacao, in sfarsit, fiecare dupa preferintele sale.

Ingredients

0/4 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Reteta este atat de simpla, incat v-as putea-o scrie intr-un singur pas, dar n-as vrea sa ma dezic de apetenta pentru detalii. Asadar, intr-un bol maricel, batem smantana de frisca cu telul, sau cu mixerul electric, pana creste in volum si se intareste (nu foarte mult, ca sa nu se taie si sa rezulte unt). Adaugam esenta de vanilie. Halvaua o taiem cat mai marunt, sau o sfaramam, pana ajunge ca un pesmet mai grosier.
  • Arahidele trebuie sfaramate si ele, dar nu prea tare, ca sa ramana totusi bucati pe care sa le simtim cand mancam inghetata. Asta pentru ca tot e la moda treaba cu textura crocanta. Eu le-am pus intr-o punga de plastic si le-am “pedepsit” cu sucitorul de lemn. Mie imi place contrastul oferit de gustul usor sarat al alunelor si cel dulce, conferit de halva. Daca nu vi se pare si voua la fel de interesant, puneti alune nesarate si gata. In cazul asta, ar fi bine sa adaugati un pic de sare in compozitie, ca la orice desert.
  • Amestecam frisca batuta cu halvaua si arahidele, cu ajutorul unei spatule, sau al unei linguri de lemn si omogenizam.
  • Punem amestecul intr-o forma (metalica, de preferat, pentru ca va ingheta mai repede) la congelator, pentru minimum 3 ore.
  • Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.