Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Hummus-ul este, fara indoiala, cel mai cunoscut preparat al bucatariei din orientul mijlociu. Insa a devenit foarte prezent si iubit si pe meleagurile mioritice. Nici nu e de mirare, pentru ca e gustos, hranitor si, nu in ultimul rand, foarte rapid si simplu de facut. Eu recomand nautul din conserva. Nu e niciun bai daca il fierbeti voi, dar acest proces dureaza cam mult. Daca tineti post, puteti renunta la iaurt.
Se strecoara nautul de zeama. Nu aruncati zeama, pentru moment. Se pun boabele de naut,
impreuna cu restul ingredientelor in blender si se mixeaza impreuna, timp de 1-2 minute, pana cand obtinem o pasta omogena. Eu folosesc un mixer vertical. Daca vi se pare prea groasa, mai puteti adauga putina zeama din conserva de naut, sau putina apa, dar nu mai mult de o lingura, doua, hai trei…Hummusul nu trebuie sa fie nici prea gros, nici prea subtire, consistenta seamana cu cea a salatei de vinete, sa zicem.
Presaram putina boia pe deasupra, pentru culoare si servim cu lipie calduta. Sigur ca se poate manca si cu paine, eventual prajita, dar pentru autenticitate, va sugerez sa il consumati cu lipie libaneza, pe care o puteti gasi in mai toate supermarket-urile. Dar si mai bine, cu lipie de casa…promit sa revin cu cel putin o reteta de lipii…
Pofta buna!