GUGULUF CU LAMAIE SI COCOS

247 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

Ce-ti poti dori mai mult de la o prajitura de casa? Sa fie dulce, poate si putin acrisoara, cu o aroma tropicala, sa fie si insiropata? E posibil sa si arate la fel de apetisanta precum e gustul? Ei bine, guguluful cu lamaie si cocos bifeaza toate cerintele de mai sus, nu e dificil de preparat si va veti simti ca un masterchef atunci cand va fi gata.

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru guguluf
  • Ingrediente pentru sirop
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/7 Instructions
  • In primul rand trebuie sa avem toate ingredientele la temperatura camerei. Aprindem cuptorul la 170 de grade, deci la foc mediu-mic, pregatim si forma de guguluf, pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina. Punem untul si uleiul de cocos, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie in vasul robotului de bucatarie (sau intr-un bol mare).
  • Mixam la viteza medie 4-5 minute, pana cand se dizolva zaharul si obtinem o compozitie spumoasa. In acest timp cernem faina de doua ori si o amestecam cu praful de copt si cu sarea. Adaugam cele 4 oua, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Punem apoi cam o treime din faina si amestecam la viteza mica, pana la omogenizare. Adaugam o treime din laptele de cocos, amestecam, apoi inca o treime de faina, din nou lapte, omogenizam, restul de faina, amestecam, iar la final restul de lapte.
  • Turnam compozitia in forma, nivelam si dam la cuptor 45-50 de minute, pana cand se rumeneste si o scobitoare introdusa la mijloc iese curata. Lasam in forma sa se raceasca timp de 30 de minute.
  • Intre timp pregatim siropul. Nimic mai simplu: amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra si cu apa, pana se dizolva zaharul. Nu se incalzeste, nu se fierbe, este un sirop rece. Dupa ce s-a racit in forma, guguluful se insiropeaza. Se toarna cu o lingura, cate putin, pe toata suprafata prajiturii, in decurs de 20-30 de minute. Nu se pune tot siropul odata, ci gradat, ca sa patrunda foarte bine pana la fund.
  • Se rastoarna prajitura pe un platou. Amestecam cu o lingura zaharul pudra si laptele de cocos, ca sa obtinem o pasta, nici groasa, nici subtire, cam ca o smântână.
  • Turnam glazura peste guguluf, iar deasupra glazurii se aseaza nuca de cocos usor prajita, pentru decor. Puteti decora si cu frisca, in loc de glazura. Sa aveti pofta!

Tags

#cocos  #lamaie  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.