GUGULUF BICOLOR CU ROM

33 Views
Cantitate: 10 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 20 Minute Timp Gătit: 50 Minute Timp Total: 1 Hr 10 Minute

 O prajitura de casa in doua culori, cu ciocolata si glazura de rom autentic, pe care toti cei dragi o vor trece pe lista dulciurilor preferate. Se poate pregati cu succes si pentru o ocazie mai speciala. Atentie la copii, totusi, aceasta prajitura nu e potrivita pentru ei! De dragul lor se poate renunta la romul din glazura. Se poate inlocui cu un suc de fructe, sau chiar cu lapte. Alcoolul din blat se evapora la copt, asa ca fiti linistiti…

Ingrediente

0/13 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru compozitia alba
  • Ingrediente pentru compozitia cu ciocolata
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Pregatim forma de guguluf, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina, inclusiv pe axul central. Topim ciocolata pe bain-marie si o lasam sa se racoreasca. Incepem cu compozitia alba. Amestecam ingredientele uscate, cu o lingura, intr-un castron incapator. Adica faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adaugam apoi untul moale si mixam cu mixerul electric, la viteza medie, pana obtinem un amestec omogen si vascos, cam 1-2 minute.
  • Intr-un alt bol amestecam cu telul ingredientele lichide, deci ouale si romul. Turnam amestecul lichid peste cel uscat, in trei transe, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare, cate un minut, ca sa se omogenizeze.
  • Pentru compozitia de ciocolata amestecam intr-un vas cele 2 linguri de lapte cu cele 2 linguri de rom si praful de copt, apoi turnam ciocolata topita si racita si omogenizam. Adaugam apoi 3 linguri zdravene din compozitia alba si amestecam foarte bine.
  • Punem cam jumatate din compozitia alba in fundul formei. Nivelam.
  • Peste aceasta distribuim compozitia de ciocolata, cu o lingura, intr-un strat cat mai uniform.
  • Deasupra turnam si cealalta jumatate de compozitie alba. Cu ajutorul unei lame de cutit marmoram compozitia, incercand sa amestecam cele doua culori, dar nu foarte mult.
  • Coacem guguluful 45-50 de minute, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Odata scos din cuptor, il rasturnam pe un fund de lemn si il lasam sa se raceasca.
  • Glazura se face foarte simplu, amestecand romul cu zaharul pudra, cu o lingura, ca sa rezulte o pasta nici prea subtire, nici prea groasa, care se aseaza cu lingura deasupra blatului si se lasa sa curga in voie, decorand astfel guguluful nostru. Sa aveti poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *