GUACAMOLE

200 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins

Aperitiv foarte popular si printre romani, guacamole este un fel de mancare de origine mexicana. Este gustos si plin de vitamine. In plus ne ofera posibilitatea de a ne bucura de calitatile nutritive exceptionale ale fructelor de avocado. Se poate servi cu chips-uri de tortilla, cu paine prajita, dar poate fi si o garnitura mai deosebita langa un gratar sau niste burgeri. In general socotim cate un avocado de persoana.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Cel mai important este sa gasiti avocado bine copt, care sa fie moale la apasarea cu degetul. Daca il cumparati mai necopt, tineti-l 2-3 zile la temperatura camerei, pana se inmoaie. Se taie fructul in doua, pe lung si se scoate pulpa cu o lingura, intr-un castron.
  • Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie si ea marunt. La fel si coriandrul (sau patrunjelul). Se zdrobeste usturoiul, sau se da pe razatoarea mica. Se toaca marunt si ardeiul iute. Daca este foarte iute, ar fi bine sa-i scoatem semintele.
  • Se zdrobeste pulpa de avocado cu o furculita. Se poate si pasa la blender, dar mie imi place asa, mai grosier. Se amesteca avocado cu rosiile, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul (patrunjelul). Se adauga uleiul de masline si zeama de lime (mai multa sau mai putina, dupa cat de acru va place). Se potriveste gustul cu sare si piper.
  • Se serveste imediat, pentru ca altfel se oxideaza si isi schimba culoarea. Sa aveti pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *