GOGOSI PUFOASE DIN CARTOFI

258 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

 Aviz amatorilor de gogosi: aceasta reteta de gogosi pufoase din cartofi trebuie neaparat notata! Si facuta. Sunt o nebunie! Poate n-o sa ma credeti, dar ce va costa sa incercati?  Se fac usor, nu sunt scumpe, nici foarte dulci, iar la final sunt absolut convinsa ca o sa ma pomeniti…Ce e foarte important e faptul ca se pastreaza moi si a doua zi, daca sunt bine acoperite. Sau daca mai raman. Daca nu sunteti mari iubitori de scortisoara, folositi doar zahar vanilat pentru indulcire.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat (ca pentru piure), cam dupa 12-15 minute, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin sita, asa fierbinti cum sunt. E foarte important sa fie bine pasati, ca sa nu avem cocoloase in aluat. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea (jumatate de lingurita) si drojdia uscata. Amestecam cu o lingura si asteptam cateva minute, ca sa se mai racoreasca si cartofii. Punem cartofii calduti peste faina, adaugam oul, aromele si untul topit si framantam cateva minute, ca sa obtinem un aluat. In cazul in care e prea tare, se pot adauga 2-3 linguri de lapte, sau chiar din zeama in care au fiert cartofii. Daca e prea moale, se mai poate pune o lingura, doua de faina.
  • Acoperim bolul foarte bine, ca sa nu intre aer si lasam aluatul sa creasca, aproximativ 30 de minute. Creste destul de repede, pentru ca sunt calzi cartofii.
  • Dupa ce aproape si-a dublat volumul, scoatem aluatul din bol si il rasturnam pe masa presarata cu putina faina. Il intindem cu sucitorul, pana la o grosime cam de 1 cm. Taiem gogosile in formele dorite, rotunde, patrate, sau cu gaura la mijloc. Le lasam inca 10-15 minute sa mai creasca, acoperite cu un prosop, timp in care punem la incins uleiul in care le vom praji.
  • Prajim gogosile la foc potrivit, in ulei suficient, pe ambele parti, pana se rumenesc, le scoatem pe hartie prosop, ca sa se absoarba eventualul surplus de grasime.
  • Tavalim gogosile calde in amestecul de zahar cu scortisoara. Savuram...mmmmm

Notes

Aproximativ 45 minute timp de dospire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *