GOGOSI GLAZURATE CU CIOCOLATA

239 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

 Vi s-a intamplat si voua sa va ceara copiii prajituri ca cele de la X sau Y fast-food, sau cafenea? “Da, mami, sunt foarte bune gogosile tale, dar nu seamana cu alea, asa, colorate, yummy, cu floricele roz, cum mananca politistii din filme etc. Si cum sa nu poata mama sa-si multumeasca mofturosul?

Ia de aici gogosi ca-n filme!

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Am amestecat faina cu drojdia uscata intr-un vas suficient de mare ca sa pot framanta aluatul in el. Am pus pe foc laptele, impreuna cu untul, sarea si zaharul si l-am lasat doar atat cat sa se topeaca untul, adica sa nu fie fierbinte, ci doar caldut. Am turnat laptele peste faina, am adaugat si cele doua galbenusuri, apoi am framantat cateva minute, pana cand aluatul a devenit catifelat si elastic. Am acoperit bine vasul, ca sa nu intre aerul, si l-am lasat la crescut cam o ora, timp in care ar trebui sa-si dubleze volumul.
  • Dupa ce a crescut, am rasturnat aluatul pe masa presarata cu faina, l-am intins cu sucitorul pana la o grosime de 1,5-2 cm, apoi am taiat gogosile, cu doua forme rotunde, intai cu una mare, apoi cu una mai mica, am taiat centrul fiecarui disc, astfel incat sa rezulte niste inele.
  • Le-am prajit in ulei incins, pana s-au rumenit ademenitor, apoi le-am scos pe hartie prosop, ca sa se absoarba excesul de grasime. Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi, tinand-o cu doua degete, scufundati fiecare gogoasa in ciocolata, pana la jumatatea grosimii ei.
  • Lasati 10 minute sa se intareasca glazura, apoi serviti-le. Daca nu aveti copii pretentiosi, sau pur si simplu nu aveti timp de fandoseli, faceti gogosi obisnuite, pudrati-le cu zahar si savurati-le calde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *