Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
20 Mins
Un desert simplu de facut si foarte gustos. Gogoselele mele rapide sunt solutia perfecta pentru zilele in care suntem in criza de timp, iar celor mici nici ca le pasa! Ei vor ceva dulce si punct! Cu reteta asta, in 20 de minute aveti desertul pe masa si familia multumita…
Amestecam intr-un castron branza de vaci (sau ricotta, in cazul meu) cu oul, zaharul, sarea si aromele.
Omogenizam, apoi adaugam faina cernuta, impreuna cu praful de copt. La sfarsit punem si nuca macinata, mai amestecam putin si compozitia noastra e gata.
Incingem ulei de floarea-soarelui intr-o craticioara, intr-un strat cam de doua degete, la foc mediu-mic. Verificam cu o lingura de lemn daca uleiul este suficient de fierbinte: o introducem in ulei, iar daca se fac bule de aer de jur-imprejurul lingurii, atunci uleiul e gata pentru prajit.
Luam din compozitie cu o lingura, o cantitate cam cat o nuca, o desprindem cu ajutorul altei linguri (sau cu degetul) si ii dam drumul in uleiul fierbinte.
Punem cam 5-6 gogosele odata, nu mai multe, pentru ca se raceste uleiul si prajiturelele absorb grasime. Le lasam 2-3 minute, pana se rumenesc; de obicei se intorc singure de pe o parte pe cealalta.
Scoatem gogoselele, cu o spumiera, pe servetele de hartie absorbanta.
Le tavalim prin zahar pudra si le ducem repede-repede la masa!