FURSECURI LEOPARD

802 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 30 Mins

Fursecurile leopard sunt, la fel ca si felina omonima, frumoase si periculoase. Adica periculos de bune. Pline de ciocolata si cu o textura frageda si ademenitoare. Tocmai pentru ca ai nostri copii nu se pot opri din mancat aceste fursecuri, mi-a venit ideea sa combin ciocolata neagra cu ciocolata alba, ca sa ma simt mai putin vinovata…Daca aveti copii ceva mai mari, puteti folosi doar ciocolata neagra.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Rupem cele doua feluri de ciocolata in bucatele. Le punem impreuna intr-un vas, adaugam si untul si lasam pe foc foarte mic. Amestecam din cand in cand, pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen (cam 3-4 minute). Lasam sa se racoreasca.
  • Batem ouale, sarea si zaharul intr-un bol, cu mixerul electric la viteza mare, cam 5-6 minute, pana cand obtinem o spuma densa, lucioasa si aproape tripla ca volum
  • Adaugam ciocolata topita, calduta si amestecam cu o spatula.
  • Cernem faina si praful de copt peste spuma de ciocolata. Amestecam usor, cu grija, tot cu spatula, sau cu o lingura de lemn. Dam compozitia la frigider pentru o ora, cel putin, ca sa se intareasca si sa o putem “manipula”.
  • Scoatem aluatul de la rece. Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc minim. Punem hartie de copt pe tava de la aragaz. Punem zaharul pudra intr-o farfurie. Luam cu lingurita compozitie cam cat o nuca, o rotunjim in palme si o tavalim bine prin zahar pudra, ca sa se inveleasca intr-un strat gros de zahar.
  • Asezam fursecurile in tava, la distanta de 3-4 cm intre ele, pentru ca vor creste la copt.
  • Introducem tava cu fursecuri la cuptor pentru 8-10 minute, nu mai mult, ca sa nu se rumeneasca zaharul si sa nu se intareasca prajiturelele. In cuptor se produce miracolul transformarii in “leopard”: compozitia creste, iar crusta de zahar se crapa. Sper sa va bucure privirea, mirosul si mai ales gustul…

Notes

Aluatul are nevoie de o oră timp de odihnă la frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.