Yields:
20 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
30 Mins
Fursecurile leopard sunt, la fel ca si felina omonima, frumoase si periculoase. Adica periculos de bune. Pline de ciocolata si cu o textura frageda si ademenitoare. Tocmai pentru ca ai nostri copii nu se pot opri din mancat aceste fursecuri, mi-a venit ideea sa combin ciocolata neagra cu ciocolata alba, ca sa ma simt mai putin vinovata…Daca aveti copii ceva mai mari, puteti folosi doar ciocolata neagra.
Rupem cele doua feluri de ciocolata in bucatele. Le punem impreuna intr-un vas, adaugam si untul si lasam pe foc foarte mic. Amestecam din cand in cand, pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen (cam 3-4 minute). Lasam sa se racoreasca.
Batem ouale, sarea si zaharul intr-un bol, cu mixerul electric la viteza mare, cam 5-6 minute, pana cand obtinem o spuma densa, lucioasa si aproape tripla ca volum
Adaugam ciocolata topita, calduta si amestecam cu o spatula.
Cernem faina si praful de copt peste spuma de ciocolata. Amestecam usor, cu grija, tot cu spatula, sau cu o lingura de lemn. Dam compozitia la frigider pentru o ora, cel putin, ca sa se intareasca si sa o putem “manipula”.
Scoatem aluatul de la rece. Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc minim. Punem hartie de copt pe tava de la aragaz.
Punem zaharul pudra intr-o farfurie. Luam cu lingurita compozitie cam cat o nuca, o rotunjim in palme si o tavalim bine prin zahar pudra, ca sa se inveleasca intr-un strat gros de zahar.
Asezam fursecurile in tava, la distanta de 3-4 cm intre ele, pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava cu fursecuri la cuptor pentru 8-10 minute, nu mai mult, ca sa nu se rumeneasca zaharul si sa nu se intareasca prajiturelele. In cuptor se produce miracolul transformarii in “leopard”: compozitia creste, iar crusta de zahar se crapa.
Sper sa va bucure privirea, mirosul si mai ales gustul…
Notes
Aluatul are nevoie de o oră timp de odihnă la frigider.