FURSECURI GLAZURATE

396 Views
Yields: 40 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 50 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 1 Hr 15 Mins

Aceste fursecuri cu glazura de albus sunt niste minunatii pufoase, cu invelis crocant. Glazura are si rolul de a le mentine moi la interior. Asadar se vor pastra foarte bine timp de cateva zile. Daca va place gustul de menta, puteti pune un strop de esenta in glazura, pentru un gust demential!

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/8 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregatim tava mare de aragaz, pe care o invelim cu hartie de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu ajutorul unui tel, timp de 30-40 de secunde.
  • Adaugam smantana, sarea, vanilia.
  • Omogenizam. Amestecam intr-o cescuta otetul si bicarbonatul de sodiu, iar spuma rezultata o turnam in compozitie. Omogenizam din nou.
  • Cernem faina, apoi o adaugam, in trei transe, in compozitia noastra, amestecand bine de fiecare data, cu o lingura de lemn, ca sa nu avem cocoloase. Formam cu mana bile din aluat, cam de marimea unui ou. Pentru ca aluatul este destul de lipicios, avem nevoie de putina faina in mana, ca sa le modelam cu usurinta. Asezam bilele de aluat in tava, la distanta unele de altele, pentru ca vor creste la copt si le aplatizam putin. Din aceste cantitati vor iesi doua sau chiar trei tavi de fursecuri, in functie de cat de mari le facem. Le coacem 20-25 de minute, sau chiar 30 de minute, daca sunt mai mari. Fursecurile ar trebui sa ramana albicioase, ca sa fie pufoase. Repetam operatiunea cu restul de aluat, pana coacem toate fursecurile.
  • Pentru glazura, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea, cu mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul pudra, in doua transe, amestecand cu mixerul la viteza mica, de aceasta data, pana obtinem o compozitie consistenta, lucioasa. La final adaugam esenta de menta (daca folosim). Ar trebui sa facem glazura in timpul in care se coc primele fursecuri, asa incat sa putem glazura prajiturelele cat sunt caldute.
  • Invelim fiecare fursec cu albus, doar pe partea de deasupra, pentru inceput. Putem face chestia asta cu lingurita, sau cu degetele. Le lasam cateva minute pe hartie de copt, sa se intareasca glazura,
  • apoi le imbracam si pe fund, asezandu-le de data asta cu fundul in sus pe hartie, ca sa se usuce si aceasta parte. Repetam si cu restul de fursecuri.
  • Hai, gata, să mai și mâncăm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *