FURSECURI DE POST CU VIN

61 Views
Cantitate: 24 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 10 Minute Timp Gătit: 20 Minute Timp Total: 30 Minute

 Mai intai au fost cornuletele cu bere, un veritabil deliciu de post, pe care trebuie sa-l gusti ca sa te convingi ca merita efortul. Acum recurgem la o alta reteta de post cu accente bacchice. E mai simpla si mai rapida decat surata ei mai sus pomenita: fursecuri cu vin si ulei de masline. Reteta are origini mediteraneene, evident si va asigur ca va deveni una dintre preferatele voastre.

Ingrediente

0/9 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu. Turnam intr-un bol vinul si uleiul de masline. Sigur ca e de preferat vinul alb, strict pentru considerente estetice, dar eu am folosit, de mai multe ori chiar, vin rosu. In afara de faptul ca au iesit mai inchise la culoare, restul a fost in regula. Revenind, adaugam sarea, zaharul si mirodeniile. Amestecam faina cu praful de copt, apoi o turnam peste amestecul anterior. Framantam pana se leaga un aluat, cam un minut.
  • Rupem bucati din aluat si modelam bilute, cam de marimea unei nuci, pe care le asezam in tava de la aragaz, pe hartie de copt, cu un pic de distanta intre ele, pentru ca mai cresc in cuptor. Pe fiecare biluta punem cate o bucata de nuca si o presam bine.
  • Introducem la cuptor, cam 20-25 de minute, nu mai mult, pentru ca altfel ies uscate. Nu trebuie sa se rumeneasca decat pe fund.
  • Calde, le tavalim prin zahar pudra, eventual amestecat cu putina scortisoara. Daca nici asta nu e o reteta simpla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *