FURSECURI CU TAHINI

274 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 45 Mins

Credeați că tahini (pasta de susan) se folosește numai pentru hummus? Greșit! E un ingredient perfect si pentru un desert cu gust deosebit. Mai exact pentru niște fursecuri excelente (dacă nu mă laud eu, atunci cine?), cu un aer ușor exotic. Și asta datorită pastei de susan din umplutură, un ingredient neașteptat, dar savuros. La timpul de preparare țineți cont de cele 3-4 ore de răcire pentru aluat.

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings
  Ingrediente pentru aluat
 • Ingrediente pentru umplutură

Instructions

0/8 Instructions
 • Batem untul moale, împreună cu crema de brânză, zahărul, vanilia și sarea, cu ajutorul mixerului electric, la viteză mare, timp de aproximativ 3 minute, până când obținem o compoziție spumoasă, catifelată. Adăugăm cele 2 gălbenușuri și omogenizăm.
 • La final amestecăm făina cernută și frământăm cu mâna (nu cu mixerul) pentru scurt timp, doar până la încorporare, fără să insistăm foarte mult. Introducem aluatul la frigider, bine acoperit, pentru 3-4 ore.
 • După ce au trecut orele de răcire, scoatem aluatul din frigider și cât timp se dezmorțește, pregătim tava de la aragaz, pe care o acoperim cu hârtie de copt. Aprindem cuptorul la 180 de grade, fără ventilație, deci la foc mediu. Preparăm și umplutura, foarte simplu, amestecând cu o lingură pasta de susan cu mierea, nucile mărunțite, vanilia și scorțișoara. Dacă vi se pare prea groasă, sau mierea nu e suficient de lichidă, puteți pune o lingura, sau două de lapte. Trebuie să rezulte o compoziție care să se întindă ușor, dar să nu curgă. Împărțim aluatul în două bucăți, ca să ne fie mai ușor să lucrăm.
 • Întindem aluatul cu un sucitor, pe masa presărată cu puțină făină, încercând să-i dăm o formă dreptunghiulară, cu o grosime de aproximativ 3-4 milimetri. Întindem apoi jumătate din cantitatea de umplutură, cât mai uniform, pe toată suprafața. Rulăm aluatul ca pe o clătită, apoi tăiem felii cu lățimea de un centimetru, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
 • Așezăm feliile în tavă, pe hârtia de copt, lăsând 1-2 cm între ele, pentru că se vor mai lăți la cuptor.
 • Ungem fursecurile cu oul bătut și le presărăm cu semințe de susan.
 • Introducem tava în cuptorul încins și le coacem aproximativ 15-17 minute, până se rumenesc frumos. Repetăm operațiunile și cu cealaltă jumătate de aluat.
 • Sunt bune atât calde, cât și reci. Să aveți poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.