FURSECURI CU OREZ EXPANDAT

166 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 12 Mins Total Time: 27 Mins

 Haideti sa mai experimentam putin. Pentru azi, m-am gandit la o reteta de fursecuri cu orez expandat. Un ingredient mai neobisnuit, dar care confera o textura deosebita, deopotriva aerata si crocanta. Migdalele macinate pot fi inlocuite cu succes cu o cantitate egala de nuci. Reteta e foarte simpla si rapida, iar fursecurile sunt la fel de gustoase si fara glazura de ciocolata.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru fursecuri
  • Ingrediente pentru glazură

Instructions

0/5 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Punem hartie de copt pe tava mare de la aragaz. Frecam untul moale cu zaharul si sarea, timp de un minut, cu mixerul la viteza medie. Adaugam oul si esenta de vanilie si mixam inca 10-15 secunde. In continuare amestecam restul ingredientelor uscate, pe rand, cu lingura de lemn, sau cu o spatula de silicon. Asadar punem faina, praful de copt si fulgii de ovaz, omogenizam.
  • Incheiem cu migdalele (sau nucile) si orezul expandat. Omogenizam.
  • Luam cate o lingura din compozitia rezultata (care e destul de groasa) si o modelam in palme, ca sa-i dam o forma rotunda. Asezam bilele de aluat in tava, pe hartia de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor lati si vor creste in timpul coptului.
  • Introducem tava la cuptor, cam 12 minute, maxim 14, in functie de randamentul cuptorului. Fursecurile noastre trebuie sa ramana albe, doar cu marginile usor aurii. Prajiturelele pot fi consumate chiar din acest moment. Eu le-am glazurat cu putina ciocolata, ca sa fie mai fotogenice.
  • Pentru glazura, topim ciocolata pe bain-marie, apoi introducem fursecurile reci in ciocolata lichida, pe jumatate. Le lasam cateva minute, ca sa se intareasca glazura, apoi sunt gata de devorat. Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *