FURSECURI CU CIOCOLATA

220 Views
Yields: 24 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 12 Mins Total Time: 27 Mins

 Fursecuri cu ciocolata sau, asa cum le cunosc copiii nostri cei mult plimbati prin mall-uri, chocolate chip cookies, asta este propunerea mea pentru un desert de mare succes. Sunt o nebunie! Cum se poate sa nu-ti placa o prajitura de casa plina de bucatele de ciocolata? Si cu aroma de unt si vanilie pe deasupra? Chiar daca nu sunt deosebit de aspectuoase, va garantez ca nimeni nu va avea nimic de comentat. Pentru ca vor avea gura plina…

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc potrivit. Pregatim tava de la aragaz, pe care o invelim cu hartie de copt. Mixam untul moale, impreuna cu sarea, vanilia si cele doua tipuri de zahar. E important sa folosim si zahar brun, pentru ca se caramelizeaza mai bine si va da gustul specific acestor fursecuri. Daca nu aveti, nu-i nicio problema, puneti doar zahar normal (200 grame), dar vor iesi putin mai albicioase. Sa revenim. Amestecam deci cu mixerul la viteza medie, cam 4-5 minute, pana cand untul devine spumos.
  • Adaugam ouale, pe rand, mixam dupa fiecare ca sa se incorporeze.
  • Cernem faina si bicarbonatul peste compozitia de unt, apoi amestecam, de aceasta data cu o lingura de lemn. Bicarbonatul este un alt secret al acestei retete. El ajuta fursecurile sa se lateasca, spre deosebire de praful de copt, care le-ar umfla.
  • Urmeaza bucatelele de ciocolata. Le incorporam si pe ele. Obtinem un aluat nici moale, nici tare.
  • Punem cu lingura gramajoare de compozitie in tava, pe hartia de copt. Lasam cate 5 cm distanta intre ele, pentru ca se vor lati. Nu incap mai mult de 10-12 odata, deci va trebui sa le coacem pe rand. Vestea buna e ca se coc foarte repede. Deci in 10-12 minute sunt gata, adica nu trebuie sa se rumeneasca.
  • Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam cinci minute sa se racoreasca. Asta ca sa le putem scoate din tava, pentru ca sunt foarte fragede si se pot rupe. Repetam operatiunile cu restul de compozitie. Delicioase! Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *