Yields:
24 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 30 Mins
Cook Time:
18 Mins
Total Time:
48 Mins
Ieri am gasit o reteta de fursecuri pe care le facea mama mea cand eram copil. Si cred ca toate mamele din cartier aveau reteta asta. Pentru ca mai toti prietenii mei de atunci le aduceau in pachetelul pentru scoala, Si Doamne, ce ne mai placeau! Acum, gandindu-ma putin la ele, am hotarat sa la reinventez. Prin urmare am facut cateva schimbari. Sunt convinsa ca tare bine le-ar sta si cu o umplutura. Si ce umplutura mai grozava decat o ciocolata alba combinata cu putina cafea?
Ingredients
Adjust Servings
-
Ingrediente pentru fursecuri
- Ingrediente pentru umplutura
Instructions
- Untul moale si zaharul, impreuna cu sarea si vanilia, le-am frecat bine vreo doua minute cu mixerul electric la viteza maxima, pana s-a facut o crema spumoasa si usor mai deschisa la culoare decat la inceput. In continuare am pus cele doua galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare, tot cu mixerul. Dupa asta am scos mixerul si am continuat sa lucrez cu o lingura de lemn. Faina, adaugata in trei transe, am incorporat-o cu ajutorul lingurii, pana s-a omogenizat totul. Rezulta un aluat destul de vartos, care se va lasa la frigider minim o ora.
-
-
- Intre timp am pregatit umplutura, punand ciocolata alba rupta bucati intr-o craticioara, pe foc foarte mic, cam un minut ; nu trebuie sa fie topita de tot cand stingeti focul, ea continua sa se topeasca si dupa aceea, de la caldura acumulata. Peste ciocolata am pus cafeaua instant (nes) si am amestecat. Cafeaua nu s-a dizolvat, ramanand ca niste bobite maronii in masa de crema. Daca va deranjeaza aspectul acesta, puteti dizolva cafeaua in prealabil, intr-o lingura de apa calda si abia apoi sa o amestecati cu ciocolata.
-