FURSECURI CU CIOCOLATA ALBA

521 Views
Yields: 24 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 18 Mins Total Time: 48 Mins

 Ieri am gasit o reteta de fursecuri pe care le facea mama mea cand eram copil. Si cred ca toate mamele din cartier aveau reteta asta. Pentru ca mai toti prietenii mei de atunci le aduceau in pachetelul pentru scoala, Si Doamne, ce ne mai placeau! Acum, gandindu-ma putin la ele, am hotarat sa la reinventez. Prin urmare am facut cateva schimbari. Sunt convinsa ca tare bine le-ar sta si cu o umplutura. Si ce umplutura mai grozava decat o ciocolata alba combinata cu putina cafea?

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru fursecuri
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/5 Instructions
  • Untul moale si zaharul, impreuna cu sarea si vanilia, le-am frecat bine vreo doua minute cu mixerul electric la viteza maxima, pana s-a facut o crema spumoasa si usor mai deschisa la culoare decat la inceput. In continuare am pus cele doua galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare, tot cu mixerul. Dupa asta am scos mixerul si am continuat sa lucrez cu o lingura de lemn. Faina, adaugata in trei transe, am incorporat-o cu ajutorul lingurii, pana s-a omogenizat totul. Rezulta un aluat destul de vartos, care se va lasa la frigider minim o ora.
  • Dupa o ora, am aprins cuptorul la 180 grade, adica la foc potrivit si am scos aluatul de la rece. In doua boluri separate am pus albusurile, usor batute cu furculita, ca sa se fluidizeze putin, si nucile tocate. Am format cu mana bilute de aluat, de marimea unei nuci, pe care le-am dat, pe rand, mai intai prin albus de ou, apoi prin nucile macinate, pana s-au acoperit bine. Le-am asezat in tava de la aragaz, pe hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.
  • Cu ajutorul unei cozi de la o lingura de lemn, de forma cilindrica, am facut cate o adancitura in centrul fiecarei bilute, pana aproape de fund, ca sa creez spatiu pentru umplutura. Am introdus tava la cuptor pentru 18 minute. Ies doua tavi de fursecuri, iar seria a doua trebuie tinuta la frigider pana se coace prima.
  • Intre timp am pregatit umplutura, punand ciocolata alba rupta bucati intr-o craticioara, pe foc foarte mic, cam un minut ; nu trebuie sa fie topita de tot cand stingeti focul, ea continua sa se topeasca si dupa aceea, de la caldura acumulata. Peste ciocolata am pus cafeaua instant (nes) si am amestecat. Cafeaua nu s-a dizolvat, ramanand ca niste bobite maronii in masa de crema. Daca va deranjeaza aspectul acesta, puteti dizolva cafeaua in prealabil, intr-o lingura de apa calda si abia apoi sa o amestecati cu ciocolata.
  • Dupa ca s-au racit fursecurile, le-am umplut cu crema si le-am dat putin la frigider, cat sa se intareasca umplutura, vreo 20 de minute. La rugamintea copilului meu, am umplut cateva si cu Nutella. Deci poate fi si asta o solutie, chiar mai rapida. Au fost foarte bune in ambele variante. Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.