FELII CU CREMA DE LAPTE

158 Views
Yields: 30 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 35 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 45 Mins

  Iata o varianta de casa a indragitelor prajituri Kinder milch-schnitte. Pufoase, cremoase si gustoase si nu foarte greu de facut, aceste felii cu crema de lapte vor deveni rapid unele dintre dulciurile preferate ale celor mici.  Cantitatea de zahar folosita este mai mult decat rezonabila. Prin urmare nici cei mari n-ar trebui sa se simta vinovati daca mananca si ei o felie, sau doua, trei…

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/8 Instructions
  • Incep cu prepararea cremei, pentru ca trebuie sa stea la frigider 2 ore. Pun foile de gelatina in apa rece, ca sa se hidrateze. Intre timp, intr-o craticioara, amestec cu telul laptele, laptele praf, sarea, zaharul si amidonul. Amestec pana se desfac toate cocoloasele de amidon si lapte praf. Apoi asez cratita pe foc mic si, amestecand mereu, aduc compozitia la fierbere si las sa clocoteasca 2 minute, pana se ingroasa.
  • Scot gelatina din apa, o storc putin in mana, apoi o pun direct in compozitia fierbinte. Se va dizolva aproape instantaneu. Amestec bine gelatina in crema, apoi pun o bucata de folie alimentara direct pe crema. O las sa se racoreasca, apoi o dau la frigider 2 ore.
  • Ung cu unt tava mare de la aragaz si o tapetez cu faina. Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit. Pentru blat, pun ouale intr-un bol mare, impreuna cu lingura de apa, zaharul, vanilia si sarea. Bat totul cu mixerul, la viteza mare, cam 5-6 minute, pana obtin o spuma densa, cu volum triplu fata de cel initial.
  • Amestec faina cu cacao si o pun peste spuma de oua. Incorporez faina cu o spatula, cu grija, ca sa nu scada prea mult volumul compozitiei. Torn in tava, nivelez si o introduc la cuptor pentru aproximativ 8 minute.
  • Se coace foarte repede, deci nu fiti tentati sa o lasati prea mult, pentru ca se usuca. Scot tava cu blatul si il las sa se raceasca.
  • Dupa doua ore, crema este inchegata bine. O scot de la rece si o bat foarte bine cu telul, ca sa se mai fluidizeze. Adaug si mierea. Separat, bat frisca lichida cu mixerul, la viteza medie, pana incepe sa se intareasca. Apoi amestec crema cu frisca.
  • Tai in doua blatul rece, torn crema pe una din jumatati, asez peste crema cealalta jumatate de blat. Dupa inca o ora la frigider se poate felia.
  • Gata. Sa va fie de bine!

Tags

#cacao  #frisca  #miere  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *