EMPANADAS CU TON

577 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

Empanadas sunt niste aperitive foarte populare in Argentina, Spania si alte tari vorbitoare de limba spaniola. Sunt un fel de plăcințele, coapte sau prajite, cu umpluturi diverse, de la carne pana la branza si chiar peste. Asa cum este si cazul retetei de astazi, unde vom face o umplutura cu ton, legume si lamaie.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/7 Instructions
  • Pregatim mai intai aluatul. Faina se cerne, apoi o amestecam cu sarea, turnam apa si uleiul si framantam cam 10 minute, pana obtinem un aluat neted, elastic si care nu se mai lipeste de maini. Il lasam 15 minute, acoperit, ca sa se odihneasca.
  • Pentru umplutura, taiem ceapa cubulete mici, la fel si ardeiul gras si cel iute. Maruntim si caperele cu cutitul. Taiem patrunjelul. Punem toate ingredientele tocate intr-un bol, adaugam tonul bine scurs, apoi zeama si coaja de lamaie razuita, uleiul de masline. Potrivim gustul cu sare si piper.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Impartim aluatul in bucati de marimea unui ou. Din aceasta cantitate de coca ies cam 15-16 bucati. Intindem cate o bucata de aluat pe masa, cu sucitorul si ii dam o forma rotunda, cu un diametru cam de 17-18 cm. In mod normal nu se lipeste de masa, dar daca se intampla, presarati putina faina.
  • Punem cam 2 linguri de umplutura pe centrul foii, apoi lipim bine marginile.
  • Ungem fiecare empanada cu ou batut, apoi le asezam in tava de la aragaz, pe hartie de copt. Le intepam cu o scobitoare in 3-4 locuri, ca sa iasa aburul si sa nu crape la cuptor.
  • Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc. Nu incap mai mult de 7-8 empanadas odata, asa ca le vom coace in doua serii.
  • Le putem manca atat calde cat si reci. Sa ne fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.