ECLERE

298 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Eclerele sunt, fara indoiala, prajiturile pe care le iubeste toata lumea. Umplute cu crema de vanilie, de ciocolata, sau de cafea, sau pur si simplu cu frisca, satisfac toate gusturile si poftele. Propunerea mea este o umplutura cu crema de branza si ciocolata alba. O usoara deviere, binevenita sper, de la retetele clasice, dar nu mai putin delicioasa.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru crema
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/11 Instructions
  • Incepem cu aluatul pentru gogosele. Punem intr-o cratita apa, laptele, sarea si untul taiat cubulete. Lasam la foc potrivit pana se topeste untul si incepe sa clocoteasca.
  • In acest moment lasam focul mic, apoi turnam toata faina odata si amestecam repede, cu o lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. Continuam sa amestecam pe foc inca un minut. Stingem focul si lasam coca sa se raceasca.
  • Aprindem cuptorul la 200 grade, adica la foc mediu spre mare. Pregatim tava de la aragaz, pe care asezam hartie de copt. Cand s-a racit aluatul, punem cele doua oua, pe rand, amestecand foarte bine cu telul dupa fiecare. La inceput pare ca nu o sa se incorporeze niciodata oul in compozitie, dar cu putina rabdare se rezolva.
  • Asa arata aluatul dupa incorporarea oualor. V-am spus ca se rezolva, nu?
  • Punem compozitia intr-un pos de plastic si formam eclerele pe hartia de copt, cam de 5-6 cm lungime, lasand spatiu intre ele, pentru ca se umfla la copt.
  • Introducem tava in cuptorul fierbinte, cam 30-35 de minute, pana se rumenesc si sunt umflate si bine uscate. Le lasam sa se raceasca si intre timp facem crema.
  • Topim ciocolata alba, impreuna cu untul, pe foc mic, amestecand continuu, cam un minut. O lasam apoi sa se raceasca.
  • Cat timp se raceste ciocolata, mixam crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, cu mixerul electric la viteza medie, pana devine spumoasa (cam 2 minute). Adaugam ciocolata alba racorita si amestecam ca sa se omogenizeze.
  • Cu varful unui cutit bine ascutit facem cate o gaura pe fundul fiecarei gogosele, gaura pe unde le vom umple cu crema. Turnam crema intr-un pos, sau intr-o punga, taiem putin la varf, cat sa se potriveasca cu dimensiunea gaurilor si umplem gogosile. O varianta mai simpla ar fi sa taiati capacul eclerelor si sa le umpleti cu lingurita, apoi asezati capacul peste crema. Mie imi place mai mult sa le pastrez intregi.
  • Pentru glazura, topim ciocolata neagra cu untul, pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza.
  • Introducem fiecare ecler in sosul de ciocolata, cat sa-l acoperim cam pe jumatate. Gata. Sa aveti pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *