COVRIDOG

3469 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

Covridogul a apărut de câțiva ani în viețile noastre. Copiii noștri știu, cu siguranță, despre ce vorbesc. Pentru că aproape toate covrigăriile și patiseriile îl au în ofertă. E o încrucișare apetisantă între covrig și hotdog, numai bun de înfulecat când suntem pe fugă. Și pentru că este atât de căutat, m-am gândit să-l reproduc acasă. Așa că am frământat un aluat minunat de pufos, am adăugat și o felie de cașcaval lângă fiecare crenvurșt, iar ce a ieșit, vedeți în continuare.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/11 Instructions
 • Scriam în introducere că aluatul este minunat de pufos. Nu era doar o figură de stil. E chiar o rețetă deosebită, aflată de la un bucătar bulgar. Are în compoziție atât lapte, cât și iaurt, atât drojdie, cât și puțin bicarbonat. Așadar, începem prin a combina iaurtul cu jumătatea de linguriță de bicarbonat. Se va produce o reacție chimică între cele două ingrediente și se va umfla binișor amestecul. Așa că ar fi bine să folosim un bol suficient de mare, ca să nu dea pe afară. Lăsăm câteva minute să-și facă reacția.
 • Într-un alt vas turnăm laptele cald și adăugăm zahărul și drojdia uscată. Amestecăm. Lăsăm și acest amestec câteva minute, până ne ocupăm de făină.
 • Cernem făina într-un al treilea bol încăpător. Adăugăm uleiul, oțetul și sarea.
 • Turnăm cele două amestecuri lichide peste făină (iaurtul și laptele cu drojdia) și frământăm 4-5 minute, până obținem un aluat elastic, neted, care se desprinde de mâini și de castron. O să vedeți că la început, când intră oțetul în contact cu bicarbonatul din iaurt, o să se umfle. Nu vă speriați, e normal, chiar așa trebuie.
 • Acoperim bine castronul cu aluat cu o folie de plastic, ca să nu intre curenți de aer și îl lăsăm să dospească, până când își dublează volumul. Procesul se produce destul de repede, în general nu durează mai mult de 30-40 de minute, maxim o oră.
 • Între timp aducem la îndemână crenvurștii și cașcavalul.
 • După ce a crescut aluatul, îl împărțim în opt bucăți. Fiecare bucată o întindem cu sucitorul, cât să fie de două ori mai mare decât felia de brânză. Așezăm felia de cașcaval pe jumătate de aluat, punem și cârnăciorul peste cașcaval și rulăm ca pe o clătită, strângem bine la capete.
 • Așezăm covridogii în tava de la aragaz, pe hârtie de copt. Aprindem cuptorul la 200 de grade (fără ventilație), deci la foc mediu spre mare.
 • Crestăm aluatul deasupra în câteva locuri, ca să aibă pe unde să iasă aburul la copt. Ungem rulourile cu ou bătut. Le lăsăm 10 minute să mai crească puțin în tavă.
 • Introducem tava în cuptorul încins, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc apetisant.
 • Fast-food la voi acasă. Poftiți la masă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.