CORNULETE CU BERE

2676 Views
Cantitate: 10 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 30 Minute Timp Gătit: 15 Minute Timp Total: 45 Minute

Azi am incercat reteta de cornulete de post pe care o am de la prietena mea, Veronica Barbu. Am fost putin sceptica atunci cand mi-a spus ca se topesc in gura, dar avea dreptate! Incercati si o sa va convingeti si voi! Cred ca sunt cele mai bune cornulete pe care le-am mancat vreodata!

Ingrediente

0/5 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Pentru umplutura se poate folosi rahat, sau gem, sau nuca, sau un amestec din gem, nuci, cacao, care sa fie destul de gros, ca sa nu curga la cuptor.
  • Intr-un bol incapator am amestecat berea cu drojdia uscata, le-am lasat un minut, apoi am turnat uleiul si faina, amestecata cu sarea. Am framantat putin, pana s-a format un aluat (destul de gras), pe care l-am acoperit si l-am dat la frigider 30 minute (poate sta si mai mult la rece).
  • Am pregatit amestecul pentru umplutura, adica am amestecat in blender 3 linguri de gem de prune, 2 linguri de nuca macinata, o lingura de cacao, o lingura de miere, 2 linguri de nuca de cocos. Am aprins cuptorul, la foc potrivit (180 grade) si am pus hartie de copt in tava de aragaz.
  • Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in trei bucati egale.
  • Fiecare bucata am intins-o cu sucitorul, in forma de disc, cu diametrul de aproximativ 30 cm. Am taiat fiecare disc in 16 felii egale.
  • Pe fiecare felie am pus putina umplutura, apoi am rulat de la baza catre varf, dandu-le forma clasica de cornulet.
  • Am asezat rulourile in tava, lasand putin spatiu intre ele, pentru ca mai cresc in cuptor. Mie, din cantitatea asta de aluat mi-au iesit doua tavi de cornulete. Am introdus la cuptor, cam 18 minute. Nu trebuie rumenite, asa ca urmariti-le si in functie de randamentul cuptorului, s-ar putea sa fie nevoie de 2-3 minute in plus sau in minus.
  • Calde fiind, le-am tavalit prin zahar pudra.

Notes

Atat. Pofta buna!

Tags

#vegan  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *