COARNE DE GAZELA

28 Views
Cantitate: 15 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 40 Minute Timp Gătit: 12 Minute Timp Total: 52 Minute

 Reteta asta nu e una foarte complicata, dar e nevoie de rabdare la modelarea “cornitelor”. Coarnele de gazela sunt niste fursecuri foarte populare in Maroc, tara lor de origine. Sunt facute dintr-o pasta de migdale la interior, imbracata intr-un aluat foarte fin. Denumirea vine de la forma prajiturelelor. Chiar asa, cum or arata, de fapt,  coarnele de gazela? Culoarea lor, odata coapte, trebuie sa fie alba. E prima oara cand le fac si sunt woooow! Desi la origine ele contin migdale, nu cred ca ar fi cu nimic mai prejos daca ar fi facute cu nuci. 

     Apa de flori de portocal gasiti in orice hypermarket, la raionul cu produse arabesti.

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Prima operatiune a fost sa framant aluatul, adica am pus toate ingredientele intr-un bol, le-am amestecat cu o lingura la inceput, apoi am continuat cu mana, pana s-a omogenizat si inca vreo cinci minute dupa aceea, pana a devenit elastic si neted. L-am acoperit si l-am pus la rece 30 minute. A urmat umplutura, adica am pus toate ingredientele intr-un alt bol si le-am amestecat cu mana pana a rezultat o pasta lipicioasa. Am dat-o si pe ea la rece.
  • Dupa jumatate de ora am aprins cuptorul la 180 grade, deci foc mediu, am tapetat tava mare de aragaz cu hartie de copt si am scos de la frigider aluatul si umplutura. Cu mana uda, am rupt bucati din umplutura, si le-am dat o forma oarecum cilindrica, de dimensiunea unui deget, dar mai groase la mijloc si, evident, mai subtiri la capete. Mie mi-au iesit 17 bucati. Cu aluatul am procedat la fel, in sensul ca am incercat sa-l impart in 17 bucati aproximativ egale, cam de marimea unei nuci.
  • Fiecare bucata de aluat am intins-o foarte subtire cu sucitorul, am asezat pe o jumatate a aluatului intins, o bucata de pasta de migdale,iar cu cealalta jumatate am invelit-o cu grija, ca sa scot aerul dintre umplutura si aluat, am incercat sa lipesc bine marginile si m-am straduit sa-i dau forma consacrata, de semiluna. Am taiat surplusul de aluat de pe margine, ca sa arate ingrijit. Poate din poze va lamuriti mai bine.
  • Am asezat cornitele in tava si le-am dat la cuptorul incins, unde le-am tinut 12 minute, nu mai mult, v-am spus ca trebuie sa ramana albe!
  • Sunt dementiale, mai ales langa putin gem de fructe rosii, amestecat cu niscai menta verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *