CLAFOUTIS CU CIRESE

127 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 35 Mins Total Time: 50 Mins

Clafoutis cu cirese este o prajitura de casa cu radacini in regiunea Limousin din Franta. Este o reteta foarte usor de facut, rapida si surprinzator de placuta la gust. In fapt, vorbim despre un fel de tarta cu cirese, cu un aluat asemanator celui de clatite. Iar fructele pot fi inlocuite cu altele, de sezon, cum ar fi visinele, zmeura, murele, prunele etc. In tara de origine, clafoutis se face cu ciresele intregi, cu samburi adica. Asta pentru ca samburii contin amigdalina, o substanta care are o aroma asemanatoare cu a migdalelor. Acesta este eliberata din samburi in timpul coacerii si da prajiturii gustul specific. Eu prefer sa folosesc cirese fara samburi si putina esenta de migdale. Se serveste calda, de preferat, dar si rece, cu putina frisca, poate…

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Folosesc o tava de tarta, pe care o ung cu unt si o tapetez cu zahar pudra. Aprind cuptorul la 180 grade, adica foc mediu. Asez ciresele fara samburi pe fundul tavii, in cercuri concentrice. Bat ouale si galbenusurile cu telul, impreuna cu sarea si zaharul, vanilia. Adaug smantana si laptele. Amestec. Pun si migdalele, (sau faina) apoi esenta de migdale. Amestec din nou.
  • Torn compozitia in tava, peste cirese.
  • Introduc la cuptor, aproximativ 30-40 de minute sau pana se rumeneste si o scobitoare introdusa la mijloc iese curata. Prajitura creste mai mult pe margini decat in centru, dar asa trebuie.
  • Prajitura mea e gata. Daca asta nu e usor de facut, nu stiu ce e... Pofta maxima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *