Clafoutis cu cirese este o prajitura de casa cu radacini in regiunea Limousin din Franta. Este o reteta foarte usor de facut, rapida si surprinzator de placuta la gust. In fapt, vorbim despre un fel de tarta cu cirese, cu un aluat asemanator celui de clatite. Iar fructele pot fi inlocuite cu altele, de sezon, cum ar fi visinele, zmeura, murele, prunele etc. In tara de origine, clafoutis se face cu ciresele intregi, cu samburi adica. Asta pentru ca samburii contin amigdalina, o substanta care are o aroma asemanatoare cu a migdalelor. Acesta este eliberata din samburi in timpul coacerii si da prajiturii gustul specific. Eu prefer sa folosesc cirese fara samburi si putina esenta de migdale. Se serveste calda, de preferat, dar si rece, cu putina frisca, poate…
CLAFOUTIS CU CIRESE
620 Views
Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
35 Mins
Total Time:
50 Mins
Adjust Servings