CHURROS

205 Views
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 30 Mins

Am devenit cu totii foarte “cosmopoliti” in materie de gusturi culinare. Inclusiv copiii nostri nu mai mananca cu placere decat pizza, paste, nachos, fajita, tiramisu etc. Prin urmare, noi, mamele, ce sa facem, ne aliniem tendintelor, cautam, experimentam, ne documentam si le facem pe plac. Va sugerez deci o reteta mexicana, ieftina si usor de facut, cu care sa-i dati pe spate pe mofturosi!

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru churros
  • Ingrediente pentru sos

Instructions

0/5 Instructions
  • Intr-o craticioara, pe foc potrivit, am pus apa, untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Cand a dat in clocot, am turnat toata faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, am amestecat viguros cu o lingura de lemn, pana s-a incorporat, apoi am stins focul si am lasat putin compozitia sa se raceasca, vreo zece minute.
  • In acest timp am facut sosul. Am pus ciocolata rupta bucatele, laptele si untul intr-o alta craticioara, pe foc mic, amestecand mereu, cam 2-3 minute, pana cand s-a topit ciocolata si a rezultat un sos catifelat, fara cocoloase. L-am dat deoparte si m-am intors la aluat.
  • Am adaugat oul peste compozitia racorita de la punctul 1, am amestecat pana la omogenizare.
  • Am incins ulei intr-un vas, la foc moderat, am pus compozitia intr-un pos cu o forma de steluta atasata si, presand cu mana, am format “carnaciori” de aluat, taindu-i cu o foarfeca la lungimea dorita, pe care i-am prajit pana s-au rumenit, apoi i-am scos pe servetele de hartie, care sa absoarba surplusul de ulei.
  • I-am servit cu sosul de ciocolata, dar la fel de bine se pot manca si cu gemul preferat. Ce mai au de zis mofturosii?

Tags

#ciocolata  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *