CHIFLE CU BACON, CASCAVAL SI SEMINTE

1058 Views
Yields: 7 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 25 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 55 Mins

Recunosc, cu mana pe inima, ca imi place la nebunie painea. Mai ales calda, evident. Si imi place sa fac paine. Sa framant aluatul, sa-l vad cum creste, cum se rumeneste in cuptor… Apoi sa freamat de nerabdare pana se coace, sa-i adulmec aburul fierbinte, cand in sfarsit e gata…Ei, gata cu reveria, sa revenim la retetele noastre!

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Amestec faina cu drojdia uscata, intr-un bol mare. Torn apoi apa si uleiul, pun si sarea si incep sa incorporez ingredientele cu mana, pana obtin un aluat.
  • Continuu sa framant aluatul inca vreo zece minute, adunandu-l de la margini spre centru, pana cand obtin un aluat neted, lucios si elastic.
  • Acum e momentul sa adaug cascavalul taiat cubulete si baconul taiat, prajit si racit in prealabil. Framant din nou pana se incorporeaza. Il acopar bine cu folie de plastic, ca sa nu intre aer si il las la dospit pana isi dubleaza volumul. Asta poate dura 60-90 de minute, in functie de temperatura camerei.
  • Dupa ce creste aluatul, aprind cuptorul la 200 de grade, adica la foc mediu spre mare. Impart aluatul in 7 bucati egale. Modelez chiflele cu mana, le ung cu ou si le dau prin seminte. Fac 2 cu mac, 2 cu susan si 3 cu dovleac. Asez chiflele intr-o tava rotunda cu pereti inalti, ca sa arate ca o floare. Le puteti coace si in tava de la aragaz, fara nicio problema. Le las din nou la crescut inca 30 de minute, bine acoperite, apoi le pun in cuptor 30-35 de minute, pana se rumenesc si trec testul scobitorii.
  • Sunt minunate calde, cu putin unt. Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.