CHEESECAKE CU SMOCHINE

28 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 20 Minute Timp Gătit: 50 Minute Timp Total: 1 Hr 10 Minute

 Cheesecake cu smochine, o prajitura de casa minunata, pe care v-o recomand din toata inima. Nu este prea dulce si are aroma de cafea, intregita de savoarea indragitelor smochine.

Ingrediente

0/16 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutură

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Avem nevoie de o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm. Se poate folosi si o tava patrata cu latura de 23 cm. Sfaram biscuitii digestivi. Ii amestec cu untul topit. Presez amestecul pe fundul tavii, ca sa rezulte un blat compact. Dau la rece 15-20 de minute.
  • Tai smochinele in bucati. Le pun apoi pe foc mic impreuna cu apa si sucul de portocale. Le fierb 7-8 minute, pana se inmoaie bine. Sting focul, adaug romul.
  • Dau totul la blender, ca sa rezulte o pasta. Pasta de smochine o intind peste blatul de biscuiti. Dau din nou la rece, pana pregatesc crema.
  • Aprind cuptorul la 180 grade, adica la foc potrivit. Amestec crema de branza cu ricotta si jumatate din cantitatea de zahar, cu mixerul electric, cam un minut. Intr-un alt vas pun ouale, sarea si restul de zahar, plus zaharul vanilat. Bat amestecul cu mixerul electric la viteza maxima, cam 5-6 minute. Trebuie sa obtin o spuma densa, consistenta si cu volumul triplu.
  • Torn spuma de ou peste amestecul de branza, amestec usor cu o spatula. Adaug cafeaua si smantana. Amestec din nou. La sfarsit pun migdalele macinate si le incorporez cu grija.
  • Scot tava cu blatul si smochinele din frigider. Torn crema. Dau la cuptor 30 de minute. Scot tava si pun deasupra prajiturii migdalele (nucile) feliate. Introduc din nou la cuptor pentru alte 20-30 de minute, pana se rumenesc migdalele. Sting cuptorul si las usa intredeschisa. Las prajitura sa se raceasca in cuptor. Daca v-a placut povestea, incercati! Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *