CHEESECAKE CU LAPTE DE COCOS

272 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

Cred ca o reteta buna de cheesecake trebuie sa existe in caietul cu retete al oricarei gospodine moderne. E desertul ideal, simplu de facut, nu necesita o indemanare deosebita, are ingrediente relativ comune, iar rezultatul este incantator. Acest cheesecake cu lapte de cocos indeplineste toate conditiile de mai sus. Are o aroma minunata, de vanilie si nuca de cocos si o consistenta matasoasa.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/7 Instructions
  • Zdrobim biscuitii digestivi, cu ajutorul robotului de bucatarie, sau cu sucitorul, pana obtinem un pesmet. Combinam praful de biscuiti cu lingura de cacao, apoi turnam untul topit si amestecam din nou. Presam amestecul obtinut pe fundul unei forme de tort (cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 de cm) ca sa rezulte un strat compact si cat mai uniform.
  • Aprindem cuptorul la 170 de grade, adica la foc mediu-mic. Punem crema de branza, zaharul si sarea intr-un bol mare si mixam foarte bine, cu mixerul electric la viteza medie, cam 3-4 minute, pana devine spumos amestecul.
  • Adaugam ouale, pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare, cate un minut. La final turnam laptele de cocos si vanilia, omogenizam,
  • apoi turnam compozitia in forma, peste stratul de biscuiti. Observatie: cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de preferinte, de la 150, pana la 200 de grame.
  • Inainte de a introduce cheesecake-ul la cuptor, trantim tava de cateva ori pe masa, de la 2-3 cm inaltime, ca sa iasa la suprafata eventualele bule de aer incorporate in umplutura. Asta ajuta compozitia sa se coaca uniform, sa nu faca gauri si sa nu crape. Coacem prajitura noastra 45-50 de minute, pe raftul din mijloc, pana nu mai “tremura” la mijloc. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.
  • Se taie rece, dupa ce o decoram cu putin fistic macinat, sau cu orice altceva doriti (cacao, ciocolata, nuci etc)
  • Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *