CHEESECAKE CU CIOCOLATA

410 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am inceput deja pregatirile pentru sezonul cald. Adica incerc sa experimentez cat mai multe retete rapide, care se fac fara sa folosesc cuptorul si sa nu dezamageasca nici la capitolul gust. S-ar parea ca deserturile cu baza de biscuiti digestivi sunt in trend in zilele noastre. Deci sa ne aliniem si noi acestei mode…

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/4 Instructions
  • Sa incepem cu blatul. Am macinat biscuitii, impreuna cu nucile , pentru un plus de textura crocanta. Untul topit l-am turnat peste biscuiti, am pus si lingura de Nutella. Am amestecat, apoi am rasturnat totul intr-o forma de tort cu fund detasabil, de 26 cm diametru. Am presat bine cu mana, ca sa rezulte un strat bine legat si cat mai uniform si la frigider cu el!
  • Cat s-a racit blatul am topit ciocolata, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, am adaugat lingura de cacao amestecata, la randul ei, cu 2 linguri de apa fierbinte, ca sa fie ca o crema, fara cocoloase. Crema de ciocolata trebuie omogenizata bine. Intr-un bol mare am mixat (cu mixerul electric) crema de branza, ricotta, vanilia si zaharul pudra, apoi am adaugat crema de ciocolata, calduta. Am amestecat, apoi am incorporat frisca, batuta putin separat, iar la final am pus untul de arahide (aici v-am prins, ati cumparat?). Dupa parerea mea, acesta din urma ii adauga un plus de savoare usor sarata, care noua ne place foarte mult, pentru ca echilibreaza gustul prea dulce.
  • Am turnat crema in forma, peste blatul de biscuiti si am lasat totul la rece vreo 2 ore. Tot rece l-am si decorat cu unt de arahide, putin incalzit.
  • Pofta buna si bucurati-va de soare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *