CHEESECAKE CU CIOCOLATA ALBA

185 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 1 Hr Total Time: 1 Hr 30 Mins

 Asta e o prajitura mai speciala, potrivita pentru o ocazie mai speciala, cum ar fi Valentine’s day. Ar trebui servita cu niste fructe de padure. Eu n-am avut pe moment si le-am inlocuit cu bobite de rodie, dar mi-a placut oricum. Maxim!

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/4 Instructions
  • M-am gandit sa fac prajitura asta in forma de inima, ca tot “ruginea” degeaba forma aia pe care am cumparat-o anul trecut. Are fund detasabil si dimensiuni similare cu una rotunda, de 20-21 cm diametru. Am tapetat-o cu unt si hartie de copt. Am incalzit cuptorul la 160 grade, deci la foc mic. Am pus cele 50 grame de unt si 30 grame de ciocolata intr-o craticioara, la foc foarte mic, si am amestecat pana s-a topit ciocolata, deci 2-3 minute, nu mai mult. Trebuie sa avem grija sa nu se arda. Am turnat ciocolata topita peste biscuitii macinati si am amestecat. Am obtinut o chestie nisipoasa, pe care am asezat-o pe fundul formei si am presat-o cu degetele, ca sa rezulte un strat compact si cat mai plat. Am pus la rece pana am facut crema.
  • Am topit ciocolata alba pe baie de aburi, adica am facut-o bucati si am pus-o intr-un vas pe care, la randul lui, l-am asezat intr-un vas mai mare, cu apa fierbinte, dar cu atentie, ca apa sa nu atinga vasul cu ciocolata. Am amestecat din cand in cand, pana s-a lichefiat, avand grija (din nou) sa nu se arda, pentru ca ciocolata alba e chiar mai sensibila decat cea neagra. Cand s-a topit, am scos-o din vasul cu apa si am lasat-o sa se racoreasca pana am “executat” restul de operatiuni.
  • Am mixat intr-un bol, cu un mixer electric, ouale si crema de branza, cam un minut, am adaugat smantana si vanilia si am continuat sa amestec inca doua minute. La sfarsit am turnat ciocolata alba topita, am omogenizat si am pus crema obtinuta in forma cu blatul de biscuiti.
  • Am introdus la cuptor. Ar trebui verificata dupa 50 minute: daca e gata, ar trebui sa fie ferma la atingere, daca vi se pare ca inca e moale, mai lasati zece minute, poate 15, depinde si de cuptorul fiecaruia. Eu am mai lasat-o 20 minute, ca-s mai cu mot! Deci, in total 70 minute. Cand a fost gata, in cele din urma, am scos-o din cuptor si am desprins-o de pe marginea formei cu ajutorul unui cutit, ca sa nu crape cand se raceste. Am pudrat-o rece cu putina cacao si am decorat-o cu trei inimioare de zahar. Minunata ! Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *