CHEESECAKE CU CAISE

435 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 20 Mins

Cheesecake cu caise este o noua prajitura de casa potrivita pentru zilele fierbinti, de vara. Pentru ca nu necesita coacere si este dulce-acrisoara si racoritoare. Cred ca este imperativ sa profitam de fructele estivale. Caisele sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si fibre. Contin o mare cantitate de betacaroten, care protejeaza inima si pielea. De asemenea, au un efect usor laxativ, care previne tulburarile digestive si constipatia cronica. Combat astenia si starile depresive, iar prin prezenta licopenului contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostata. Prin cantitatile mari de fosfor lupta impotriva insomniei si a pierderilor de memorie. Daca v-am convins de beneficiile consumului de caise, sa purcedem la gatit.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema
  • Ingrediente pentru piure-ul de caise

Instructions

0/5 Instructions
  • Pregatesc o tava patrata, cu latura de 23 de cm, pe care o imbrac in folie de aluminiu. Caisele taiate bucati mici, impreuna cu zaharul, le pun intr-o cratita, pe foc mic, cam 10-12 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Trebuie sa dea cateva clocote, iar caisele sa se sfarame. Foile de gelatina le pun in apa rece pentru cinci minute, ca sa se hidrateze. Dupa cele cinci minute le scot din apa, le storc putin in mana si le pun in piure-ul de caise fierbinte, ca sa se dizolve. Amestec bine si las sa se raceasca.
  • Pun toate ingredientele pentru blat in vasul robotului de bucatarie. Mixez la viteza mare, cam 2 minute, pana se maruntesc bine nucile si biscuitii si compozitia se leaga. Rastorn pasta rezultata in tava si o presez pe fundul acesteia, intr-un strat cat mai omogen. Pun tava cu blatul la frigider, pana pregatesc crema.
  • Pentru crema, amestec cu telul ricotta, mascarpone, zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie, pana se omogenizeaza. Torn crema peste blat, nivelez.
  • Peste crema pun piure-ul de caise racit la temperatura camerei. Dau totul la frigider pentru 2-3 ore, ca sa se intareasca stratul de caise si sa se poata taia.
  • Arata (aproape) la fel de bine pe cat e de gustoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *